Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: O. Marseille – Manchester United

”J’ai un fromage dans la chambre” är den enda fras jag minns efter tre års högstadiefranska under tidigt 90tal. Värt att påpeka är att detta skedde under en tid när Jean-Pierre Papin och Eric Cantona härjade som bäst i det franska landslaget. Åren till trots så får detta ändå bli ledordet inför den stundande bortamatchen. På onsdag skall Marseille få en ost i rummet.

Matchen mot Crawley har lämnat en rostig, fadd smak i munnen. Det var vidrigt att vakna upp dagen efter med vetskapen om den hög med dödkött som United dras med och måste göra sig av med hasta pronto. Trots detta eller kanske på grund av detta så har vi en hel drös med utvilade spelare tillgängliga inför morgondagen och det är såklart ett jätteplus när man är till att ställas mot de franska ligamästarna. Fergusons 4-5-1 på bortaplan i Champions League har kommit att bli en regel snarare än ett undantag och det skulle förvåna mig föga om det inte blir just det vi får se. Finns det plats för både Berbatov och Rooney på planen månntro eller får vi bara se en av dem ifrån start? Vem tar hand om mittfältet som darrat av och till hela säsongen? Smalling i mittlåset? Många frågor som besvaras om drygt 32 timmar.

Det har rapporterats om en skada på Anderson som likt Owen, Evans och Park, lämnar honom utanför truppen. Ferdinands medverkan verkar vara något comme ci comme ça för tillfället med en svag rygg men i övrigt intet nytt på västfronten och Ferguson borde inte ha några problem med att kunna ställa upp med en slagkraftig elva.

De franska ostarna har å sin sida också ådragit sig smällar på tre spelare; Brandao, Remy och Gignac. De två första verkar ha skakat av sig helgens skavanker medan Gignac med stor säkerhet verkar bli borta ett par veckor. Det är givetvis att hårt slag för fransoserna då Gignac i mångt och mycket verkar vara deras absolut tyngsta offensiva kraft som spelat en stor roll i det faktum att Marseille inte torskat sedan 9e januari. Givetvis tråkigt för laget och fansen och jag själv hade gärna velat kika lite extra på honom och hur han agerar mot bra motstånd.

Det finns i det här skedet inga lätta matcher i Champions League och Olympique Marseille måste definitivt tas på allvar om man ska kunna spela returen hemma utan panikkänslor. Jag har inga som helst problem med grisfotboll och ett bra resultat.
Tipset blir således 0-1.

Tidigare matcher
29/09/99 Manchester United – Olympique Marseille 2-1, Champions League
19/10/99 Olympique Marseille – Manchester United 1-0, Champions League

Stade Velodrome, Marseille
Onsdag 23 februari, kl. 20:45

Och kom ihåg; J’ai un fromage dans la chambre!

//Daniel Woxlin