Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Säker seger mot Wigan!

Javier Hernandez fortsatte att imponera i sin första säsong för Manchester United när han i går gjorde de två första målen i matchen mot Wigan på bortaplan. Segern skrevs till 4-0 och United tog därmed sin fjärde bortaseger för säsongen i PL.

Sir Alex Ferguson valde en stark startelva till gårdagens match. Som väntat startade Scholes, men även Nani matchades. Den lilla överraskningen var att Hernandez startade istället för Berbatov. På läktaren återfanns den indolente Obertan med ett par grova hörlurar. Mannen såg helt ointresserad ut av matchen i fråga och att han fick sitta bredvid eminensen Giggs är inget annat än komprometterande mot Uniteds fans.

Matchens första farliga chans kom då Scholes slog ett nonchalant felpass till höger i banan. Resultatet blev att Moses skar in i banan, fri mot van der Sar. Avslutet var emellertid dåligt och i princip rakt på holländaren, vilken avvärjde utan problem. Rooney skulle litet senare möjligen ha blivit utvisad då han fult armbågade McCarthy i ansiktet i mitten av banan. Domaren valde att ge en frispark till hemmalaget och Rooney kom billigt undan…

Rooney samspelade i den 17 minuten fint med Nani på vänsterkanten. Resultatet blev att Nani slog in bollen med vänsterfoten till mitten av straffområdet. Hernandez, som startat sin löpning fint från höger, kunde möta bollen med sin vänsterfot och vricka in 1-0 till bortalaget. Strax efter målet fick Wigan en fin chans till höger i straffområdet efter att Rodallega klackat fram McCarthy. Den senares avslut räddades fint av van der Sar. United fick efterhand bättre kontroll på defensiven, främst genom den fenomenale Vidic som gjorde en rad fina ingripanden. United kunde något senare ha gjort 0-2 då Nani prickade den vänstra stolpen, efter att ha blivit fint framspelad av Rooney.

Strax efter halvtid gjorde van der Sar sin tredje kvalificerade räddning då han, till höger, räddade Figueroas långskott. Lagen hade några halvchanser var innan Hernandez i den 75 minuten kunde punktera matchen. Rooney och mexikanen samspelade fint och den senare kunde fri med målvakten rulla in 0-2. Det är inte utan att många, med rätta, tänker på legendaren Solskjaer när Hernandez är så skoningslöst klinisk i sina avslut. Hernandez har, hittills, gjort en fenomenalt bra debutsäsong. Han gör inte bara mål, utan även många avgörande sådana och  gnäller inte när han får sitta på bänken.

Strax efter det andra målet byttes Hernandez och Scholes ut till förmån för Berbatov och Gibson. De två senare var i högsta grad inblandade i det tredje målet. Gibson slog ett fint pass från egenplanhalva till Berbatov, fri på högersidan. Bulgaren löpte in i banan och spelade mycket osjälviskt fram Rooney, vilken kunde slå in bollen i tomt mål. Engelsmannen hade inte sin bästa dag, men var ändock iblandad i de tre första målen…

Med fem minuter kvar byttes Fabio in istället för Nani. Tvillingbrodern till Rafael fick förmånen att göra sitt första mål för United i den 87 minuten. Fletcher slog ett inlägg från högersidan som till slut hamnade hos brasilianaren till vänster i straffområdet. Den mångsidige backen lyfte behärskat in 0-4 bakom Al Habsi.

Sammanfattningsvis gör United ingen storartad insats, men laget är ytterst kliniskt då det kommer till avslut. Nani var matchen igenom ett hot för Wigan och Rooneys insats skall heller inte förringas. På mittfältet i övrigt är det ingen som utmärker sig nämnvärt, men Scholes blir efterhand mer dominant i matchen med en del fina pass. Vidare gör Vidic en solid insats i försvaret, liksom världens bäste målvakt. Det är en bedrövligt att en så otroligt bra målvakt bara har några månader kvar på sin karriär. Undertecknad håller honom, minst, lika högt som Peter Schmeichel.

MATCHFAKTA | 26 Februari 2011 | 16.00 | Premier League
WIGAN – MANCHESTER UNITED 0-4 (0-1)
Arena: DW Stadium (Wigan) | Publik: 18 140 | Domare: Mark Clattenburg
MÅLTIDMÅLSKYTT
0-117HERNANDEZ (Nani)
0-274HERNANDEZ (Rooney)
0-384ROONEY (Berbatov)
0-487FABIO (Fletcher)
LAGUPPSTÄLLNING
Van der Sar
O’Shea, Smalling, Vidic, Evra
Fletcher, Scholes (Gibson 77′), Carrick, Nani (Fabio 85′)
Hernandez (Berbatov 76′), Rooney
Avbytare: Kuszczak, Rafael, Brown, King
Varningar: Hernandez
Wigan: Al Habsi – Gohouri, Alcaraz, G.Caldwell, Figueroa – Watson (Gomez 89′), Diame – N’Zogbia (McArthur 89′), McCarthy, Moses (Di Santo 64′) – Rodallega
Avbytare: Pollitt, S.Caldwell, Thomas, Lopez
Varningar: Ingen
STATISTIK (Soccernet)-WIGAN-UNITED
SKOTT11-18
SKOTT PÅ MÅL4-8
HÖRNOR8-3
FRISPARKAR13-11
BOLLINNEHAV48%-52%