Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Reservlaget: Blackpool – Man Utd 2-1

United åkte på en snöplig men ganska väntad förlust mot ett starkt Blackpool på Bloomfield Road under onsdagen. United gjorde en ganska bra match men var ett nummer för litet för det rutinerade Blackpool.

Blackpool, med bland annat Charlie Adam i startelvan, var det lag som tog tag i taktpinnen från första början men det var faktiskt United som skapade den första målchansen när Norwood fick ett bra läge men sköt ett hårt skott rakt på målvakten. Blackpool fortsatte att ha det mesta av bollen och till slut fick man utdelning av sitt bollinnehav när Varney får ett fint instick som han snabbt placerar på sidan om Devlin. United kvitterar dock endast åtta minuter senare på frispark, alla tror att Norwood ska slå ett inlägg men skjuter istället på mål och Basham slänger sig för att försöka rädda den med skallen men nickar samtidigt in den i mål och 1-1 är ett faktum. Ett resultat som stod sig halvleken ut.

Andra halvleken är lite jämnare spelmässigt men chansmässigt är matchen väldigt öppen åt båda håll. Det är dock Blackpool som utnyttjar det hela bäst när Kornilenko trycker in 2-1 från nära håll efter ett fint anfall från Blackpool. United satsar framåt och tar över matchen på ett ganska imponerande sätt men orutinen i den sista tredjedelen lyser igenom.

United gör som lag en bra insats mot ett motstånd som lika gärna hade kunnat vara Blackpools a-lag, med bland annat Charlie Adam, Matt Phillips, Luke Varney, Sylvestre, Kornilenko, Taylor-Fletcher och Grandin i startelvan.

Devlin känns aningen skakig i målet emellanåt men gör det definitivt bra ändå. Backlinjen är faktiskt mycket stabil, särskilt trion Wootton, Gill och Dudgeon (som faktiskt fick en applåd av Charlie Adam vid en brytning). Reece Brown på högerbacken var stabil men hade mindre att göra än de tre andra i backlinjen.

På mittfältet gör trion Vermilj, Norwood och Brady stabila insatser utan att glänsa. Framåt fanns Obertan, Bebe och King att tillgå där den sistnämnde var den som presterade bäst. King var ett ständigt hot mot Blackpools försvar, i synnerhet i andra halvlek när han fick spela mer centralt. Han visade upp ett fint spelsinne och passningsspel också. Obertan och Bebe är fruktansvärt ojämna och tar fortfarande för mycket konstiga felbeslut som inte ens de yngre och mindre etablerade i laget tar, men de blixtrar också till som gör att man får hopp om dom. Ett annat glädjebesked var inhoppet av Petrucci som bådar gott inför framtiden.

United: Devlin; R Brown, Wootton, Gill, Dudgeon; Vermijl, Norwood, Brady; King (Petrucci, 76), Bebe, Obertan (Ekangamene 62).