Newcastle bjöd inte upp

Titelracet lever i allra högsta grad. Trots ett massivt bollinnehav lyckades United aldrig få hål på Newcastle och nu har Arsenal chansen att knappa in.

Det skiljer fortfarande sju poäng ner till Arsenal, men imorgon har de chansen att reducera ledningen till fyra om de vinner Londonderbyt mot Tottenham på White Hart Lane. Jag har personligen aldrig sagt att titelracet varit dött, men nu är det i allra högsta grad levande. Sir Alex Ferguson tvingades än en gång se matchen från läktaren och fick se en match som slutade 0-0 utan allt för många situationer att hetsa upp sig över.

United vann bollinnehavet med 59-41, men vad hjälpte det när målen aldrig kom. Newcastle bjöd inte heller upp till dans på allvar och verkade riktigt nöjda med en poäng, trots att det var deras hemmaplan.

Dimitar Berbatov kände sig krasslig och åkte inte ens med till matchen, men med Wayne Rooney tillbaka skulle det på förhand inte betyda stora problem. Rio Ferdinand kände av sin vad, men skulle hur som helst vilas efter två matcher på fyra dagar. Ryan Giggs och Anderson togs ut i startelvan men lyckades inte tillföra nog med energi för att skapa ett mål.

En handfull chanser lyckades iallafall United skrapa fram. Poängen förlorades mycket tack vare två kvalificerade räddningar av Tim Krul i den första halvleken. Först på Javier Hernandez försök från nära håll, sedan på ett friläge med Rooney. Båda borde i en perfekt värld ha blivit mål. I den andra halvleken fick Ryan Giggs chansen två gånger i straffområdet, men båda gånger var siktet inte inställt och skotten gick utanför.

Magpies ville ha straff
Newcastle testade Edwin van der Sar ett par gånger, men det varkade vara de holländska målvakternas afton. Deras hetaste chans var dock en ganska så tvivelaktig situation, som Canal Plus kommentator Niklas Holmgren var övertygad om skulle varit straff. Lövenkrands föll mellan Anderson och Smalling men ingen av dem såg ut att ha kontakt med dansken. St. James’ Park ville ha straff, bildproducenten likaså om man räknar antalet repriser som visades. Men Lee Probert tyckte fallet var för billigt i en såpass viktig match.

Hemmalaget pressades ned och packade in sig i straffområdet en stor del av matchen medan United försökte spela runt bollen för att hitta öppningar. Antonio Valencia och Michael Owen kastades in mot slutet istället för Anderson och Nani, men det riktigt heta målchansen dök aldrig upp.

På övertid föll Hernandez i straffområdet efter en tackling av Simpson, men istället för straffspark bedömde domaren Lee Probert situationen som en filmning och valde att varna mexikanen, helt korrekt dessutom eftersom filmningen var för uppenbar.

Känslan är dock att Arsenal tappar poäng imorgon, förlust och glappet är åtta poäng.

Låt oss hoppas att så blir fallet.

MATCHFAKTA | 19 April 2011 | 20.40 | PREMIER LEAGUE
NEWCASTLE UNITED – MANCHESTER UNITED 0-0 (0-0)
Arena: St. James’ Park (Newcastle) | Publik: 49 025 | Domare: Lee Probert
MÅL TID MÅLSKYTT
LAGUPPSTÄLLNING
Van der Sar
O’Shea, Smalling, Vidic, Evra
Nani (81), Carrick, Anderson (70), Giggs
Hernandez, Rooney
Avbytare: Kuszczak, Evans, Fabio, Gibson, Park, Valencia (70), Owen (81)
Varningar:Carrick, Hernandez
Newcastle United: Krul, Enrique, Williamson, Coloccini, Simpson, Gutierrez, Tiote, Guthrie, Barton, Lövenkrands (69), Ameobi (72)
Avbytare:Soderberg, Perch, Taylor, Ireland (69), Ranger (72), Kuqi, Howard
Varningar:Tiote, Williamson
STATISTIK NEWCASTLE UNITED – MANCHESTER UNITED
SKOTT 12-15
SKOTT PÅ MÅL 5-5
HÖRNOR 6-7
OFFSIDE 0-2
FRISPARKAR 11-10
BOLLINNEHAV 41%-59%

MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS