Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Newcastle United – Manchester United

Omgång 33 i Premier League och det är två lag som kommer till spel med varsin förlust i ryggen. Newcastle spelar framför lojala och fanatiska hemmasupportrar. Manchester United spelar för att utöka sin ligaledning.
Tufft möte att vänta ikväll.

Ferguson & co. åkte ut ur FA-Cupen förra helgen som ingen vid det här laget har missat. Riktigt tungt att det dessutom var mot city, men nu är det ny match och ligaspel som gäller så vi får hoppas att laget glömt bort förlusten redan.

United leder ligan med sex poäng just nu och efter att Arsenal tappat poäng hemma mot Liverpool så har detta blivit ett magnifikt läge för att utöka den ledningen. Att Wayne Rooney kommer tillbaka till spel igen försämrar inte den möjligheten.

Newcastle får idag klara sig utan sin lagkapten Kevin Nolan som är avstängd. Ett tungt avbräck givetvis då Nolan är en offensiv kraft och stor pådrivare. Newcastle förlorade sin bortamatch mot Aston Villa med 1-0 sist. Trots det så brände bortalaget rätt så klara lägen och kanske borde fått med sig en eller flera poäng.

Tre senaste bortamötena har slutat på följande vis:
Premier League 08/09 Newcastle-Manchester Utd 1-2
Premier League 07/08 Newcastle-Manchester Utd 1-5
Premier League 06/07 Newcastle-Manchester Utd 2-2

Senaste matchen mot Newcastle slutade med en klar 3-0 seger på Old Trafford i mitten av Augusti förra året.

Manchester United
Uttagen trupp: Van der Sar, Kuszczak, Rafael, O’Shea, Brown, Ferdinand, Smalling, Vidic, Evans, Evra, Fabio, Valencia, Gibson, Anderson, Park, Carrick, Giggs, Nani, Rooney, Berbatov, Hernandez och Owen.

Efter förlustmatchen mot City har flera av spelarna gått ut och pratat om att det är viktigt att gå vidare och glömma förlusten för att bibehålla ligaledningen. Edwin Van der Sar har påpekat att det inte kommer vara svårt att gå in i dagens match med en positiv känsla. Han beskrev lagandan som ”very strong” och sade att laget spelar med ett helt annat självförtroende nu än vad de gjorde i början av säsongen. Van der Sar avslutade med att säga att killarna var redo för matchen på St. James Park. Det är bara att hålla med den gode Edwin i det han säger om att laget spelar med ett helt annat självförtroende idag än vad de gjorde för några månader sen.

Truppen som blivit uttagen är väntad, och saknas gör givetvis Paul Scholes efter sitt röda kort på Wembley. Darren Fletcher är fortfarande på rehab efter sin virusinfektion och Owen Hargreaves letar nog hus nånstans utanför Manchester/England då hans karriär i United kan vara över efter denna säsong.

Newcastle United
Uttagen trupp: Harper, Krul, Sodeberg, Simpson, Ferguson, Enrique, Coloccini, Williamson, S Taylor, R Taylor, Perch, Tiote, Barton, Gutierrez, Guthrie, Ireland, Vuckic, Tavernier, Richardson, Lovenkrands, Ameobi, Ranger och Kuqi.

Newcastle United som alltså är tillbaks i Premier League igen i år, har stått för en helt okej säsong hittills om du frågar mig. Efter ägarskandalen i vintras där Mike Ashley sägs ha träffat Alan Pardew på ett Casino och diskuterat ”business” så fick alltså Chris Hughton lämna jobbet som huvudansvarig för Newcastle. Detta trots att han gjort ett bra jobb både enligt spelarna samt fansen. Nu är Mr. Pardew tränare och han har väl varken skött sig dåligt eller bra med tanke på det spelarmaterial han har att utgå ifrån. Andy Carroll blev ju såld till Liverpool kort efter Hughtons utgång och någon riktig ersättare köptes aldrig in.

I matchtruppen saknas Nolan på grund av avstängning. Harper är 50/50 efter lite problem med sitt knä och den tidigare United-spelaren Alan Smith missar matchen. Leon Best, Ben Arfa samt Gosling missar även dem matchen idag.

Möjliga startelvor:
Newcastle (4-5-1): Krul; Simpson-Coloccini-Williamson-Enrique; R Taylor-Ireland-Barton-Tiote-Gutierrez; Lovenkrands

Man Utd (4-4-2): VDS; Rafael-Rio-Vidic-Evra; Nani-Anderson-Carrick-Giggs; Rooney-Chicharito

Vad: Omgång 33 i Premier League
Var: St. James’ Park, Newcastle
När: Tisdag, 20.40
TV: Viasat fotboll samt Viasat Premier League HD
Tips: 1-3 (Barton, Nani, Rooney & Chicharito)

//Aref Azmi