Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Arsenal på Emirates Stadium!

I morgon eftermiddag väntar fjärde matchen från slutet i PL, den mot Arsenal på Emirates Stadium. Hemmalaget har haft en frustrerande säsong och möter ett Manchester United i form. Veckans insats mot Schalke 04 på bortaplan i CL:s första semifinal var, minst sagt, imponerande.

I truppen till matchen välkomnar United åter Berbatov. Fletcher har haft problem med magvirus, men spelade 45 min. av reservlagsmatchen i veckan mot just Arsenal på Old Trafford. Han är emellertid inte inkluderad i truppen till denna match. I övrigt har United en skadefri trupp: Van der Sar, Kuszczak, Rafael, O’Shea, Brown, Ferdinand, Smalling, Vidic, Evans, Evra, Fabio, Valencia, Gibson, Anderson, Park, Carrick, Giggs, Nani, Rooney, Hernandez, Berbatov och Owen. Notera att Scholes är avstängd efter sin utvisning i FA-cup-semifinalförlusten mot världens största klubb.

United är för tillfället i god form. Efter FA-cup-semifinalförlusten mot världens största klubb följde en tråkig 0-0-match mot Newcastle United borta, men mot Everton under påskhelgen tycktes formen och självförtroendet återkomma. Insatsen i mot Schalke 04 i veckan var mycket bra. Då returmötet sker kommande onsdag är det sannolikt att SAF kommer att byta ut en del spelare. Startelvan kan komma att se ut enligt följande: VDS, Rafael, Vidic, Rio, Evra, Nani, Anderson, Carrick, Valencia, Rooney och Berbatov (Giggs eller Park). Mest troligt är att Fergie låter centralstommen vara, dvs. VDS, Vidic-Rio, Carrick och Rooney. Bänken kan komma att se ut enligt följande: Kuszczak, Fabio, Smalling, Evans (Giggs), Park, Hernandez och Owen (Gibson).

Arsenal presenterar följande trupp: Szczesny, Clichy, Djourou, Koscielny, Sagna, Fabregas, Song, Wilshere, Nasri, Walcott, van Persie, Lehmann, Arshavin, Chamakh, Ramsey, Squillaci, Eboue, Gibbs, Bendtner och Rosicky. De huvudsakliga skadorna är för tillfället på Diaby, Fabianski och Mannone. Mittbacken Vermaelen gjorde comeback efter skada i hälsenan i reservlagsmatchen mot United i veckan. Han är trots detta inte inkluderad i truppen till matchen.

Chelsea möter i kväll Spurs på Stamford Bridge i kväll och räknar iskallt med att vinna denna match, samtidigt som United förlorar i morgon. Detta skulle i sådana fall innebära en mycket avgörande match nästa helg på Old Trafford lagen emellan. Sir Alex har under den gångna veckan blivit irriterad på ovanstående resonemang, dvs. att United skulle förlora de kommande två matcherna och menar att United kommer att spela för att vinna och inte spela fegt.

I december 2010 vann United det första ligamötet på Old Trafford efter mål av Park. I mars 2011 vann United mötet lagen emellan i FA-Cupen med 2-0 på Old Trafford. Bataljen i morgon lär bli en tät tillställning och låt oss hoppas att United tar åtminstone en poäng.

Matchen visas på Viasat Fotboll med start 15.00.