Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

We´re going to Wembley

Andra matchen blev som många trodde en transportsträcka. Trots att många spelare vilades var seger minst sagt komfortabel. Nu väntar desto tuffare motstånd på Wembley!

Schalke var inte märkbart bättre än i den första matchen. Trots att taktiken var mindre naiv, hade man ändå ingen chans att störa den röda maskinen.

Man Utd

Förändringar hade aviserats, men säg mig, vem hade kunnat spika denna elva på förhand. Ingen Vidic, ingen Rio. Blev nästan lite orolig när jag såg att dessa herrar saknades och att Gibson fick en plats i startelvan överraskade nog inte bara mig. Glädjande var att Rafael gjorde comeback efter skada.

Första halvlek

Den anstormningen man kunnat tänka sig att ett Schalke i två måls underläge skulle ge sig på, uteblev helt och hållet. Farfan har ett bra skott läge strax utanför straffområdet. Skottet får ingen riktig fart och går ett par meter utanför. Berba har under första kvarten enda tillstymmelsen till läge för hemmalaget. Hans fina aktion på vänsterkanten och inspel stoppas av Neuer. Första kvarten präglas av mycket felpass från bortalaget, där enkla bollen rinner över linjerna. Detta plus det att hemmalaget stänger innermittfältet på ett bra sätt gör att tyskarnas spel blir hafsigt

I den 25 minuten passar Schalke än en gång fel på mitten av planen. Bollen går fram till en för dagen pigg Gibson som slår en passning till Valencia i djupled som skär som en kniv genom tyskarnas försvar. Fri med Neuer har ecuadorianen inga problem att mellan benen placera in 1-0!

Efter halvtimmen spelad kastar Rafael in ett inkast i straffområdet. På ett tillslag vrickar Anderson bollen vidare till Valencia, Som snett inåt bakåt hittar Gibson och PANG! 2-0, en projektil som går rakt på Neuer, men den tyske landslagsmålvakten kan inte hålla denna missil Gibson skickar iväg! Mycket fint och effektivt anfall!

Strax efter målet kommer Schalke upp i en attack. Situationen ser ut att vara över, när Smalling bara ska spela upp bollen i banan. Passningen är dock slarvigt slagen och Schalke behåller trycket. Bollen går ut till höger och skickas in i straffområdet igen. Efter flipperspel mellan hemmabackarna dyker Jurado upp och bombar in reduceringen bakom en chanslös Van der Saar.

Direkt efter avspark är 3-1 nära, då Valencia rundar Neuer. Tyska mittbackar rensar dock bollen på mållinjen.

Sista minuterna av första händer inget av akademiskt värde och Sir Alex mannar är nu bara 45 minuter från ännu en Champions League-final. Alla innermittfältare i hemmalaget varnas, vilket gjorde en orolig att någon, främst Scholes eller Anderson, skulle missa finalen.

Andra halvlek
Schalke börjar andra halvlek direkt med ett byta: Baumjohan ut, Edu in.

Andra halvlek börjar segt och chansfattigt. Efter tio minuter drar ändå hemmalaget upp ett fint anfall. Berba hittar Nani i djupet med en fin boll. Portugisen väntar in Anderson som efter Nanis passning försöker borra in bollen i Neuers bortre hörn. Den tyske landslagsmålvakten gör dock en mycket bra räddning. Strax efter lämnar Rafael planen till förmån för Evra.

Med 20 minuter kvar får Nani läge att gå i djupet. Med bollen klistrad vid sina fötter glider han förbi en trög Metzelder och serverar Anderson snett inåt bakåt. Brassen trycker in bollen i nät efter två försök.

De kommande minuterna gör Schalke två byten: Höwedes och Farfan ut, Huntelaar och Matip in. Samtidigt hälsar vi hjärtligt Darren Fletcher tillbaka efter långvarig frånvaro. Blir viktigt att ha denne tillbaka inför de slutet av säsongen. Skotten ersätter Scholes.

Ett par minuter efter 3-1 slår Valencia en mycket fin boll till Berbatov djupet. Fri med Neuer, men ur en dålig vinkel, serverar han osjälviskt Anderson som i öppet mål gör sig fjärde mål i United-karriären.

I samband med målet lämnar Berba planen till förmån för Owen.

Det händer mycket saker de här minuterna. Anfallet efter 4-1 kommer Huntelaar fri. Van der Saar gör ett av få ingripande ikväll och stöter bort bollen i en vältajmad utrusning.

Sista tio är händelsefattiga. Huntelaar får ett mål korrekt bortdömt för offside. På övertid har Owen ett bra skott, men Neuer räddar lika bra.

Efter tre minuters övertid blåser domaren av.

Hemmalaget gör en mycket bra match när man säkrar finalplatsen. Man kontrollerar hela tiden händelserna och låter inte Schalke får utrymme att anfalla. Tyskarnas kvalité i anfallen kan även diskuteras, då man inte skapar mycket av värde.

Insatsen är solid från samtliga spelare. Tom Gibson gör det bra, spelar fram till ett och gör ett själv. Topparna hittas i Valencia, som ligger bakom tre av målen. Anderson gör en grym match och får kröna sin insats med två mål. Försvaret ställs på prov då och då, där Smalling leder styrkorna bra, trots sina mindre lyckades insats vid 1-2 målet.

Nu är det bara att ladda om inför ännu en stormatch. Chelsea väntar på Old Trafford, en match som är direkt avgörande för guldstriden. Det som såg så säkert ut för några veckor sen har utmynnat i ett drama sista tre matcherna. London-laget kommer till Manchester med tio raka matcher utan förlust. Detta blir stentufft, men hinder måste passeras när en ligatitel ska bärgas. Bring em on!

MATCHFAKTA | 4 MAJ 2011 | 20.45 | UEFA CHAMPIONS LEAGUE, SEMIFINAL 2:2
MANCHESTER UNITED – SCHALKE 04 4-1 (2-1)
Arena: Old Trafford (Manchester) | Publik: 74 687 | Domare: Pedro Proenca (Portugal)
MÅLTIDMÅLSKYTT
1-026ANTONIO VALENCIA (Gibson)
2-031DARRON GIBSON (Valencia)
2-135Jose Manuel Jurado
3-172ANDERSON (Nani)
4-176ANDERSON (Berbatov)
LAGUPPSTÄLLNING
Van der Sar
Rafael (Evra 60′), Smalling, Evans, O’Shea
Gibson, Scholes (Fletcher 73′), Anderson
Valencia, Berbatov (Owen 77′), Nani
Avbytare: Kuszczak, Vidic, Giggs, Hernandez
Varningar: Gibson, Scholes, Anderson
Schalke 04: Neuer – Uchida, Höwedes (Huntelaar 69′), Metzelder, Escudero – Farfan (Matip 75′), Papadopoulos, Jurado, Baumjohann (Edu 46′) – Draxler – Raul
Avbytare: Schober, Sarpei, Schmitz, Karimi
Varningar: Escudero
STATISTIKUNITED-SCHALKE 04
SKOTT10-7
SKOTT PÅ MÅL8-4
HÖRNOR13-10
FRISPARKAR15-13
OFFSIDE8-2
BOLLINNEHAV46%-54%