Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

FAYC: Sheffield U – Man United 2-2

United fick med sig ett 2-2 resultat från första finalmötet på Bramall Lane. I en underhållande och tempostark match gjorde Jesse Lingard och William Keane målen för United.

United tog ledningen redan efter 14 minuter genom Jesse Lingard som lite turligt stöter in 1-0. På reprisen ser man dock att försvararen räddar bollen med armen på mållinjen men på hockeymaner dömer domaren 1-0 till gästerna. När sedan alla väntar på halvtid avancerar McFadzean och dunkar in 1-1 med ett hårt skott från distans. Kort därefter blåser domaren av.

United tar dock ledningen igen, efter 70 minuters spel slår Pogba en boll i djupled åt Lingard som slår den direkt på volley in i boxen där Keane störtar fram och slår in 2-1. Ett vackert mål från Keane. Kort därefter tappar United ytan mellan mittfält och försvar vilket innebär att Sheffield kan göra ett liknande mål där de avancerar framåt, men den här gången touchar bollen på Thorpe som försöker täcka skottet och bollen går in. Olyckligt men inte särskilt bra försvarsspel i sekvensen innan.

Trots massvis med chanser, framför allt för United, så slutar matchen 2-2. Någorlunda rättvist får man ändå säga. Sheffield lyftes stundtals fram av de 30 000 som var på plats, de spelade hårt och tight med en enorm vilja. United är individuellt skickliga men har en tendens att släppa in enkla och lite för mycket mål, men mycket av det kan skyllas på att de är unga och naiva.

De flesta gör en bra match där det är svårt att plocka ut några som sticker ut den här matchen, men Morrison är alltid farlig när han har bollen. Pogba står för många fina prestationer och Lingard ligger bakom båda målen men glänser inte lika mycket i spelet som de två andra. Tunnicliffe på mitten hade en lite sämre dag och Keane, trots målet, var en aning blek utan att göra bort sig.

Returen spelas på måndag på Old Trafford. Förhoppningsvis kan vi skapa en lika bra stämning som Sheffield United gjorde.

United: Johnstone; M.Keane, McGinty, Thorpe, Fornasier; Lingard, Pogba, Tunnicliffe, Morrison, van Velzen (Cofie 75); W.Keane.