Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Bebe och De Laet utlånade

Manchester United har meddelat att de två unga spelarna Bebe och Ritchie De Laet kommer att spendera hela säsongen 2011/12 utlånade till andra klubbar. Bebe kommer att spendera säsongen i turkiska Besiktas medan De Laet går till Premier League-nykomlingen Norwich.

BEBE
Bebe, som var en mycket överraskande värvning förra sommaren, går alltså till turkiska Besiktas på ett säsongslångt lån. Turkarna betalar en miljon euro för att låna den unga portugisen men affären ska inte inkludera någon utköpsklausul.

Under sin första säsong i United hann Bebe göra sju matcher (tre från start, fyra inhopp) för a-laget och han gjorde två mål. I Uniteds reservlag gjorde han sex mål på tretton matcher. Vad detta betyder för Bebes framtid i United återstår att se.

I Besiktas, som slutade på en svag femteplats i ligan förra säsongen, får Bebe sällskap av fyra landsmän – Manuel Fernandes, Ricardo Quaresma, Simao Sabrosa och Hugo Almeida.

RITCHIE DE LAET
Ritchie De Laet var en överraskande värvning när han anslöt till United från Stokes reservlag i januari 2009. Han har gjort fyra matcher från start och två inhopp för Uniteds a-lag och utsågs till årets reservlagsspelare i United 2010. Förra säsongen spenderade han mestadels i andra klubbar – han var utlånad till Sheffield United (en månad), Preston North End (en dryg månad) och Portsmouth (från januari till säsongens slut), totalt gjorde han 32 matcher i The Championship.

Nu väntar alltså en säsong i Norwich och Premier League för De Laet. Uniteds avtal med Norwich ger inte klubben någon möjlighet att återkalla spelaren.

MUSS önskar båda spelarna lycka till i sina nya, tillfälliga, klubbar.