Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ashley Young klar för United!

Uppdatering:
Den officiella sidan har nu gått ut med att Ashley Young är klar för United.
“The player passed a medical in Manchester this week and has agreed a five-year contract.”

Det har spekulerats länge i att Ashley Young skall vara i princip klar för United. Idag kom det rapporter från flera trovärdiga nyhetssidor i England att Young har gjort sin medicinska undersökning, därmed är han mycket nära en övergång. Hans personliga kontrakt skall ha varit klart redan innan han tog sin semester, även diskussionerna med hans klubb Aston Villa skall ha gjorts klara. En övergångssumma på mellan 15-20 miljoner pund har nämnts, vi lär aldrig få reda på den officiella summan.

Young bidrar med flera saker som United saknar eller har lite av idag. Han är en mycket bra frisparksskytt och en bra hörnläggare, något som United haft problem med på senare tid. Han bidrar även med en flexibilitet i anfallsväg som egentligen bara Rooney kan matcha, Young är lika bra på båda kanterna samt. som släpande anfallare. Han är mycket snabb och skjuter bra med båda fötterna. I United’s spelsystem lär han passa perfekt.
Det kan tyckas märkligt att värva en ytter då United har flera bra sådana. Men har vi det egentligen? Ryan Giggs är idag mer en central mittfältare och spelar inte ytter som han gjorde förr. Ji-Sung Park är inte heller en traditionell ytter, han trivs bäst när han får röra sig fritt på offensiv planhalva. Gabriel Obertan lär inte bidra till A-laget särskilt mycket, frågan är om han någonsin kommer göra det, och Bebe har lånats ut till Besiktas. I övrigt så kan Danny Welbeck spela på kanten men är ju egentligen anfallare. Med Young i laget har United 3 yttrar av yppersta PL-klass, att rotera på dessa och anpassa dom efter motstånd kan ju aldrig vara fel.

Med Young-affären klar, när den blir det, så saknas det bara 2 saker; en målvakt samt. en central mittfältare…