Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

De Gea klar!

Uppdaterat 29/6 12.00

De Gea är nu helt klar för United. Officiella sidan har gått ut med nyheten och följande citat är tagna från en intervju med huvudpersonen själv.

“I feel very proud and I can’t wait to start playing here,” said De Gea in an exclusive interview with MUTV, to be shown on the channel at 18:30 BST today.
“When a club the size of Manchester United comes in for you it obviously makes you very, very happy.
”I saw their interest as an extra motivation to work even harder to show off my ability.
”It’s a great privilege to be part of a club like United and I’m keen to do my best and show what I can do.”

Kontraktet är på fem år och spanjoren ansluter till truppen efter en månads semester.

28/6
David De Gea genomförde idag sin läkarundersökning i Manchester, därmed lär han vara näste spelare in för United detta transferfönster, efter Phil Jones och Ashley Young. De Gea fångades smått komiskt på bild när flera personer försökte dölja honom från bilen in till sjukhuset Bridgewater Hospital i Manchester, sista biten misslyckade man dock kapitalt med och De Gea syntes klart och tydligt.
Precis som vanligt så är inga summor officiella men siffran £18milj. har nämnts flitigt i media, så det lär ligga däromkring.

David De Gea är född 7/11 1990 och blir alltså 21 år i vinter. Redan idag tillhör han världstoppen bland målvakter och han har ju minst sagt åren på sig att utvecklas ännu mer. Frågan är bara om värvningen är rätt? Så unga målvakter brukar kräva sin tid, när man dessutom är från Spanien och inte kan språket särskilt väl så kan det bli problematiskt, en målvakt kan ju inte direkt reparera ett misstag lika lätt. Det har dock varit klart länge att Sir Alex velat värva De Gea, vilket måste betecknas som att han vet vad han får. De Gea är relativt lång (193 cm) och mycket reaktionssnabb, bra med fötterna och har bra utkast. Detta känns igen från Van der Sar.

Denna artikel uppdateras vid fler nyheter om övergången…