Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

RED-Tops Krönika: Varför håller man på ett fotbollslag?

Många med mig har nog funderat på hur kom det sig, exakt varför jag blev United fan ? Orsakerna kan vara mänga; Den tuffa dräkten ? Namnet? Mina syskon, släktingar, kompisar har påverkat mig? Händelser? Gemenskap? Fram eller motgångar? Den bästa ligan? Ja orsakerna kan vara många. För min egen del var det det första laget i England som jag hörde talas om i början av 1960-talet och det blev som en uppenbarelse som bara fortsatt genom åren. Något som blir bara värre och värre genom åren är när TV´n har tagit plats i våra hem och man kan se nästan alla matcher direkt. Frågan är hur länge våra nerver skall palla för detta? Man får gå ut i köket och ställa sig och lyssna på tv-ljudet. Det var lättare när man fick lyssna på Radio Luxenburgs skrapiga ljud och sändning med resultat från dom engelska matcherna.
Man kan också fundera på när man ser både små och stora svenska pojkar
i den röda vackra tröjan lite här och var, varför det inte finns fler svenskar som är medlemmar i vår skandinaviska gemenskap ? För visst känner vi eller träffar vi dom som säger att dom håller på United? Varför inte tala om att vi finns och har resor över fotbollens mecca?

Ligastarten närmar sig allt snabbare och det börjar sprida sig en underbar känsla, hur skall det gå i år? Vinner vi Ligan, FA-cupen, Liga-cupen, Championligan? Vilka spelare kommer och vilka går? Och kommer man iväg till Old Trafford för att se någon match eller borta? Förväntningar blir bara större och större för varje dag och snart är vi där, bestämt 7 augusti, då väntar Man City i ”kommunmästerskapen”…

// red-top