Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Milk Cup: United – County Tyrone 7-0

Manchester Uniteds juniorlag tog sin andra raka i årets Milk Cup efter förkrossande 7-0 mot nordirländska County Tyrone. Sex spelare noterades i målprotokollet Rothwell gjorde två medan Wilson, Van Velzen, Barmby, Gorre och Rudge gjorde varsitt.

Wilson gjorde Uniteds enda mål i första halvlek. I andra halvlek gjorde United dock som man ville och bara domarens slutsignal räddade Tyrone från en ännu större förlust. Rapporter berättar att Barmby och Rudge ska ha svarat för utmärkta insatser för United.

Storsegern ger United goda möjligheter att nå semifinal. Efter två omgångar har sex lag två segrar – de fyra bästa efter tre omgångar når semifinal. Med 11-0 i målskillnad ligger United tvåa, ett mål bakom Cherry Orchard. Inget av lagen på två segrar möts inbördes på onsdagen så det är troligt att seger krävs mot Hartlepool för att United ska nå semifinalen.

Manchester United – County Tyrone 7-0 (1-0)
Uniteds mål:
Rothwell 2, Wilson, Van Velzen, Barmby, Gorre, Rudge
Laguppställning: Sutherland, Hendrie (Daehli), Blackett, Ekangamene (Rudge) , McCullough, Rothwell, Wilson (Barmby), Van Velzen (Gorre), Wilkinson, Weir, Lawrence (McNair)
Avbytare: Coll, Pearson

Höjdpunkter från turneringen finns på BBC – måndagens matcher hittas genom att följa länken (inkluderar således Uniteds seger mot Zamora, bilder från matchen mot Tyrone väntas under onsdagen).

I andra nyheter noterar vi att Uniteds unga målvakt Sam Johnstone har blivit utlånad till Oldham. Detaljerna är knapphändiga men mycket tyder på att det rör sig om en korttidslån för att hjälpa Oldham som har tre målvakter skadade. Därmed är det troligt att Johnstone inte kommer att göra någon tävlingsmatch för Oldham, i alla fall inte under detta lån.