Milk Cup: United – County Tyrone 7-0

Manchester Uniteds juniorlag tog sin andra raka i årets Milk Cup efter förkrossande 7-0 mot nordirländska County Tyrone. Sex spelare noterades i målprotokollet Rothwell gjorde två medan Wilson, Van Velzen, Barmby, Gorre och Rudge gjorde varsitt.

Wilson gjorde Uniteds enda mål i första halvlek. I andra halvlek gjorde United dock som man ville och bara domarens slutsignal räddade Tyrone från en ännu större förlust. Rapporter berättar att Barmby och Rudge ska ha svarat för utmärkta insatser för United.

Storsegern ger United goda möjligheter att nÃ¥ semifinal. Efter tvÃ¥ omgÃ¥ngar har sex lag tvÃ¥ segrar – de fyra bästa efter tre omgÃ¥ngar nÃ¥r semifinal. Med 11-0 i mÃ¥lskillnad ligger United tvÃ¥a, ett mÃ¥l bakom Cherry Orchard. Inget av lagen pÃ¥ tvÃ¥ segrar möts inbördes pÃ¥ onsdagen sÃ¥ det är troligt att seger krävs mot Hartlepool för att United ska nÃ¥ semifinalen.

Manchester United – County Tyrone 7-0 (1-0)
Uniteds mål:
Rothwell 2, Wilson, Van Velzen, Barmby, Gorre, Rudge
Laguppställning: Sutherland, Hendrie (Daehli), Blackett, Ekangamene (Rudge) , McCullough, Rothwell, Wilson (Barmby), Van Velzen (Gorre), Wilkinson, Weir, Lawrence (McNair)
Avbytare: Coll, Pearson

Höjdpunkter frÃ¥n turneringen finns pÃ¥ BBC – mÃ¥ndagens matcher hittas genom att följa länken (inkluderar sÃ¥ledes Uniteds seger mot Zamora, bilder frÃ¥n matchen mot Tyrone väntas under onsdagen).

I andra nyheter noterar vi att Uniteds unga målvakt Sam Johnstone har blivit utlånad till Oldham. Detaljerna är knapphändiga men mycket tyder på att det rör sig om en korttidslån för att hjälpa Oldham som har tre målvakter skadade. Därmed är det troligt att Johnstone inte kommer att göra någon tävlingsmatch för Oldham, i alla fall inte under detta lån.