Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Milk Cup: Zamora – United 0-4

Manchester United fick en bra start på årets upplaga av Milk Cup på Nordirland genom att besegra Zamora från Venezuela med 4-0. Van Velzen, Barmby, Wilson och Gorre blev Uniteds målskyttar.

United var numret större än motståndarna och vann tämligen enkelt. Norrmannen Mats Daehli ska ha varit Uniteds bästa spelare. Gyliano van Velzen gav United en tidig ledning och i början av andra halvlek utökade laget ledningen genom Jack Barmby. Zamora fick sedan en man utvisad och United kunde ta en skön 4-0-seger efter mål av James Weir och Kneji Gorre.

Zamora – Manchester United 0-4 (0-1)
Uniteds mål:
Van Velzen (7), Barmby (41), Wilson (61), Gorre (63)
Laguppställning: Coll; Hendrie (Weir), Blackett, Ekangamene, McCullough; Rudge, van Velzen, Barmby (Wilson), Daehli (Gorre), Pearson (Rothwell), Lawrence (McNair)
Avbytare: Sutherland, Wilkinson

Matcherna i turneringen spelas 2*35 minuter och spelarna måste vara födda 1994 eller senare. Turneringen har ett udda upplägg – de 20 deltagande lagen spelar tre matcher vardera i ett kvalspel, en tabell sammanställs, varefter placeringsspel väntar. Lag 1-4 gör upp om titeln i semifinaler och final, medan övriga lag spelar placeringsmatcher. Samtliga lag kommer därmed att spela fem matcher i turneringen.

United möter nordirländska County Tyrone (som inledde med en seger mot County Fermanagh) på tisdagen och engelska Hartlepool United (som inledde med en seger mot Athletic Del Pinto) på onsdagen.