Milk Cup: Aspire för svåra i finalen

Det blev ingen seger i Milk Cup för Manchester United det här året. I finalen hade United ingen chans mot Aspire från Qatar. Slutresultatet skrevs till 5-1, Barmby gjorde Uniteds tröstmål.

Efter fyra matcher på lika många dagar var det förstås en del skavanker i Uniteds lag. Detta betydde att man kom till spel med en ovanlig uppställning, bl.a. startade Van Velzen som vänsterback och Daehli spelade som ensam forward.

United hamnade i underläge redan efter sju minuter då Ibrahima Drame nätade för Aspire. Drame, som efter matchen utsågs till turneringens bästa spelare, var dock inte nöjd. Han gjorde 2-0 efter 22 minuter och tre minuter senare fullbordade han en äkta hattrick.

Där var matchen i praktiken förlorad för United. Man ställdes helt enkelt mot en bättre motståndare. Babacar sköt 4-0 i den andra halvleken innan Jack Barmby kunde reducera efter att ha reagerat snabbt på en frispark från Tyler Blackett. Kaina avslutade sedan målskyttet fem minuter före slutsignalen.

Totalt får man ändå säga att United gjorde en mycket bra insats i turneringen. Förlusten mot Aspire kan förhoppningsvis vara positivt för Uniteds unga spelare på sikt. Enligt de begränsade rapporter som har gått att få från turneringen har Mats Daehli och Jack Barmby gjort utmärkta insatser för United.

Aspire – Manchester United 5-1 (3-0)