Efter: United – city

Sir Alex Ferguson var nöjd – framför allt med ungdomarnas insats, Tom Cleverley jagar fler medaljer, Nani tycker att det var en typisk Unitedinsats men Mancini var missnöjd. Här är reaktionerna efter Uniteds seger mot Manchester city.

Sir Alex Ferguson
”Det var en fantastisk insats. Vi var det bättre laget i första halvlek. Men de är ett stort fysiskt lag och fasta situationer var nÃ¥gonting vi behövde ägna oss Ã¥t och de gjorde mÃ¥l pÃ¥ en fast situation. Det var emot matchbilden men mÃ¥l förändrar matcher och med det andra trodde jag att de avgjort matchen.

”Vi hade planerat förändringar. Jag ville utsätta Jones, Evans och Cleverley för en situation som idag. Det var ett stort test och de gjorde det bra. Vi har förtroende för den här spelargruppen.

”Jag litar pÃ¥ [spelarna] och har förtroende för spelarnas kapacitet. Men du kan aldrig vara säker i Premier League, det är en sÃ¥ svÃ¥r liga. Sex lag kan utmana om titeln. Genom erfarenheten av att ha gÃ¥tt igenom ligasäsonger vet du hur svÃ¥rt det är. Det blir svÃ¥rt nästa säsong.”

Tom Cleverley
”Förhoppningsvis kommer det mÃ¥nga fler [titlar min väg] och det här är bara början. Som en ung kille ser du alla dina hjältar klättra upp för Wembleys trappsteg sÃ¥ det var härligt att göra det ocksÃ¥. Förhoppningsvis är det bara början. Det är fantastiskt att vinna, framför allt mot dina lokalrivaler. Förhoppningsvis är vi tillbaka [pÃ¥ Wembley] och vinner ligacupen om nÃ¥gra mÃ¥nader men för nu ägnar vi oss Ã¥t ligan.

”Personligen tycker jag att vi dominerade matchen. Jag tycker de hade fem starka minuter i slutet av första halvlek och de fick tvÃ¥ mÃ¥l. Jag tycker vi hade otur som lÃ¥g under med 2-0 men vi gjorde förändringar och vi gjorde det bra i andra halvlek.

”Jag mÃ¥ste ta för mig nu. Jag vill bara göra det bra för klubben och personligen arbeta hÃ¥rt och se vart det tar mig. SÃ¥ jag är bara glad att spela.”

Nani
”Det här är United. Vi spelar alltid till sista minuten. Jag [gillar] attityden frÃ¥n de unga killarna i andra halvlek och alla trodde pÃ¥ att vi kunde göra mÃ¥l. Managern sa att vi bara behövde göra det första mÃ¥let och sen skulle matchen bli enklare för oss. Och vi gjorde det bra.

”Det är härligt att spela mot Man city och vinna pÃ¥ det sättet. Jag tror att fansen är stolta över oss och det är en vacker dag. Nu njuter vi bara. Jag planerade att chippa [vid segermÃ¥let] men mÃ¥lvakten stod pÃ¥ benen sÃ¥ i sista ögonblicket ändrade jag mig.”

Roberto Mancini
”Jag är besviken för i omklädningsrummet efter 45 minuter var vi tvÃ¥ mÃ¥l upp. Men när du leder pÃ¥ det sättet mÃ¥ste du kontrollera matchen. Det positiva för mig var de sista 20 minuterna i första halvlek. Men i andra halvlek tryckte United oss tillbaka för de lÃ¥g under och vi förlorade kontrollen pÃ¥ matchen. Du kan inte lÃ¥ta det hända.

”Vi mÃ¥ste förstÃ¥ varför vi förlorade den här matchen. Vi spelade bra och tog ledningen med 2-0 men vi behöver en stark mentalitet. När vi spelar mot ett bra lag som United eller när vi är i Champions League mÃ¥ste vi fortsätta spela fotboll. Vi kan inte göra som vi gjorde i andra halvlek idag. Det är viktigt att förstÃ¥ det. Vi är besvikna för vi ville vinna den här titeln sÃ¥ vi mÃ¥ste förstÃ¥ varför vi förlorade och förbättra oss.”