Spelarbetyg: Manchester city – Man Utd

Här är MUSS spelarbetyg för matchen Manchester city – Man Utd, enligt följande betygsskala:

10: Utomjordisk
9: Världsklass
8: Mycket bra
7: Bra
6: Godkänd
5: Underkänd
4: Usel

Startelvan:

David De Gea (90 minuter):
Debuten kunde varit bättre. Andra målet får den unge spanjoren ta på sig, svarade dock för ett par rejält svettiga räddningar i andra halvlek som höjer betyget.
Betyg: 6

Chris Smalling (90 minuter, 1 mål):
Första rejäla testet för den unge engelsmannen som högerback, och som han tog den. Var det Maicon vi såg älga fram på kanten eller en kille med extremt bra självförtroende? Besitter en teknik som få backar och gjorde en fenomenal insats.
Betyg: 8,5

Rio Ferdinand (45 minuter):
Inte någon av hans bästa matcher. Sattes på få prov men samarbetet mellan honom och Vidic på första målet fungerade inte alls, stabil insats överlag.
Betyg: 6

Nemanja Vidic (45 minuter):
En av de sämre insatserna från serben i United-tröjan. Duckar för bollen vid första målet och täcker inte skott på andra målet. Okarakteristiskt från Vidic sida.
Betyg: 5

Patrice Evra (72 minuter):
Samarbetet med Young verkar sitta ganska bra, men det kan bli bättre, känns som ett starkt radarpar framöver. Orsakade frisparken som gav första målet men fick annars ett par konstiga domslut emot sig.
Betyg: 6

Nani (90 minuter, 2 mål):
Matchens förgrundsfigur med sina 2 viktiga mål, kvitteringen och segermålet. Var bra i första halvlek och outstanding i andra. Passade i rätt läge och avslutade i rätt.
Betyg: 8,5

Michael Carrick (45 minuter):
Gjorde en typiskt Carrick-match, stabil utan att glänsa. Utbytt i paus, inte för att han var sämre än någon annan, utan för att Anderson var förbaskat bra.
Betyg: 6

Anderson (90 minuter):
Bästa matchen i United-tröjan? Jag vill hävda det. Helt suverän matchen igenom och slog knappt en passning fel på 90 minuter. Jobbade och slet i defensiven och speluppläggare i offensiven. Magiskt bra.
Betyg: 9

Ashley Young (90 minuter, 1 assist):
Bra samarbete med Evra, hade dock svårt att komma förbi sin gubbe på kanten. Drog sig ofta in i banan och då fick United ofta övertaget utanför straffområdet. Skulle vilja se honom ta frisparkarna närmare mål i framtiden.
Betyg: 6,5

Wayne Rooney (90 minuter):
Är ju aldrig dålig, och inte idag heller. Låg bakom mycket av United’s anfallsspel och rörde sig som vanligt över stora ytor. Upphovsman till den fantastiska kvitteringen.
Betyg: 7,5

Danny Welbeck (89 minuter):
Sprang mycket och bra i djupled vid flera tillfällen, rev därmed upp stora sår i city’s backlinje. Aldrig nära att göra mål dock.
Betyg: 6,5

Inhoppare:

Phil Jones (45 minuter):
Mycket bra inhopp av jättetalangen. Satte inte en fot fel och det kändes som han spelat i United i flera år.
Betyg: 7,5

Jonny Evans (45 minuter):
Stabilt inhopp. Höll på att ge bort ett mål efter slarv men redde upp situationen på egen hand, hann med flera offensiva räder också.
Betyg: 6,5

Tom Cleverley (45 minuter, 1 assist):
Ett jätteinhopp av den spelare man hoppas ta över efter Scholes. Dominerade mitten totalt med Anderson i andra halvlek och assisterade till Nani’s kvittering.
Betyg: 8

Rafael (18 minuter):
Ersatte Evra på vänsterbacken och gjorde det utan problem. Utmärkte sig dock inte i anfallsväg särskilt mycket under den korta tiden.
Betyg: 6

Dimitar Berbatov (1 minut + tillägg):
Spelade för lite för nämnas ytterliggare.
Betyg: 6


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS