Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Bebe skadad – borta sex månader

Manchester Uniteds ytter Bebe, den här säsongen utlånad till Besiktas, drabbades igår av korsbandsskada då han representerade Portugals U21-landslag. Ett halvårs rehabilitering väntar nu för 21-åringen.

Det var i gårdagens träningsmatch mot Slovakien som olyckan var framme. Bebe började på bänken men kom in direkt efter paus. Han hann dock bara spela i 13 minuter innan skadan.

”Röntgenbilder visar ett trasigt främre korsband på hans vänstra knä och han kommer inte att kunna spela på sex månader. En operation är nödvändig och vi har kontaktat Manchester United och vi kommer att fatta ett gemensamt beslut om var operationen ska äga rum,” skrev Besiktas på sin officiella hemsida.

Bebe var ett mycket överraskande nyförvärv för United förra sommaren. Han gjorde två mål på sju matcher för United och blev i somras utlånad till Besiktas.