Kostsam premiärseger

WEST BROMWICH ALBION – MANCHESTER UNITED 1 – 2
MATCHFAKTA | INFÖR MATCH | EFTER MATCH | SPELARBETYG | MATCHENS LIRARE

United slog planenligt West Bromwich Albion i säsongspremiären. Ashley Young avgjorde till 2-1 med tio minuter kvar. Men segern blev dyrköpt. Både Nemanja Vidic och Rio Ferdinand byttes ut skadade.

Det blev seger i premiären, men tre nya skador. Den första skadesmällen kom redan innan avspark då ManUtd.com rapporterade att Rafael blir borta ett tag. Han skadade axeln på träning inför dagens match och missar nu tio veckors spel.

Chris Smalling fick därför förnyat förtroende som högerback, efter uppvisningen mot Manchester City för en vecka sedan. Patrice Evra missade även han matchen på grund av knäskadan han ådrog sig i samma match och ersattes av Fabio.

Det var ett mycket ungt lag som ställdes på planen. David de Gea, Smalling, Fabio, Tom Cleverley, Anderson och Danny Welbeck fick Wayne Rooney, Nani och Ashley Young att verka gamla.

Dimitar Berbatov sattes på bänken då Sir Alex satte tilltro till Welbecks dagsform. Tyvärr lyckades inte Welbeck särskilt bra, hade svårt att hitta sin position och byttes ut mot Berbatov när United jagade ett mål.

Tidig ledning
Matchen började bra på The Hawthorns och United tog ledningen genom Wayne Rooney redan efter dryga kvarten. Ashley Young tog sig förbi Steven Reid, som hade enorma problem matchen igenom, och spelade in bollen till Rooney som tog emot, vände och placerade in bollen lågt i den högra burgaveln. Målkontot öppnat direkt.

United dikterade villkoren och styrde tempot, dock med problem de gånger de försökte dra upp tempot i matchen. Efter ledningsmålet såg de dock nöjda ut med att luta sig tillbaka.

The Baggies fick ett skott på mål och tyvärr räckte det till kvittering. Nyförvärvet Shane Long drev in från vänster, fick till ett löst skott med högern, som de Gea skulle ha tagit, och fick se bollen rulla in i bortre hörnet.

David de Gea var inte på tårna och bjöd på en tavla igen, men fick dessutom ta mycket stryk. Han fick snabbt lära sig att det gör ont att spela i England, men vid minst ett par tillfällen uteblev klara frisparkar. Men bortsett från målet gjorde han några klassräddningar och visade att kunnandet finns där.

Tavlan blev dock som tur var inte matchavgörande. Ashley Young, som mest slagit inlägg med högern från sin vänsterkant matchen igenom, gick i 81:a minuten runt sin försvarare på utkanten och ryckte mot mål.

Det tänkta insticket blev ett skott, då bollen studsade på ett motståndarben och hittade in i samma hörn som Longs kvitteringmål. Succédebut för Young, som glänste medan Nani gjorde en slät figur efter stormatchen mot City. Därmot skrevs målet officiellt som självmål.

Mittbacksparet borta
Det tunga smolket i bägaren är att både Rio Ferdinand och Nemanja Vidic lämnade planen skadade. Vidic fick en smäll redan i den första halvleken, försökte spela vidare men det höll inte längre än några minuter in i andra, då Jonny Evans hoppade in istället för en synbart hämmad Vidic.

En stund senare tog sig Ferdinand för baksida lår och lämnade planen samtidigt som Phil Jones fick göra Premier League-debut för United. Enligt uppgift är Vidic skadad i ljumsken och Ferdinand i baksida lår.

Det blev tre poäng, men skadeberget växer oroväckande snabbt.

//Mathias Asplund


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS