Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Sir Alex tror ungdomarna kliver fram

Omgång två närmar sig och det är redan dags för ungdomarna att kliva fram när andra är skadade. Enligt Sir Alex Ferguson startar Phil Jones, Jonny Evans och Chris Smalling mot Tottenham Hotspurs.

Rapporterna idag säger att Nemanja Vidic blir borta längre än väntat, men att Rio Ferdinand kan vara tillbaka redan mot Arsenal.

Men måndagens startelva mot Spurs förstärks av Patrice Evra, som efter sin ankelskada kliver in i en annars ung backlinje med Phil Jones, 19, Chris Smalling, 21, och Jonny Evans, 23.

Sir Alex Ferguson, som fyller 70 på nyårsafton, är sex år äldre än trion tillsammans, men litar på att de kommer att göra bra ifrån sig.

– Laget på måndag kommer vara en mycket ung defensiv uppställning, med Jones och Evans i mitten och Smalling som högerback. Men Patrice Evra kommer vara tillbaka mot Spurs, vilket bidrar med erfarenhet, sa Sir Alex Ferguson till Manutd.com.

De Gea lär av erfarenheten
Danny Welbeck petade Dimitar Berbatov från startelvan som slog West Brom. Tom Cleverley var en av planens bästa. Målvakten David de Gea har fått en tung start, men har fortsatt förtroende hos sin manager.

– David De Gea kommer att lära av erfarenheten från de matcher han fått hittills. Vi kommer också att ha Cleverley och Welbeck. Så det är ett väldigt ungt lag för tillfället, men det är ett lag fullt av energi och med stor förmåga. Jag njuter av att se dem för tillfället, fortsatte Sir Alex.

Sir Alex inte oroad
Tottenhams match mot Everton blev inte av förra helgen, så det är inte helt säkert vilka av Jermain Defoe, Roman Pavlyuchenko, Giovanni Dos Santos och Peter Crouch som Spurs manager Harry Redknapp satsar på mot United. Crouch är småskadad, men Luka Modric är troligtvis tillbaka från skada och kan ställa till det. En sak som dock är ganska klar är iallafall att Chris Smalling kommer att ställas mot vindsnabbe Gareth Bale.

Hur som helst är inte Sir Alex oroad för sina unga ”vikarier”.

– Jag är inte oroad av att de unga spelarna hoppar in i backlinjen. Evans har tillräcklig erfarenhet, förstås, och har varit i klubben sedan han var tolv år gammal. Han har spelat många a-lagsmatcher. Phil Jones har erfarenhet av att spela för Blackburn i Barclays Premier League förra säsongen och jag tyckte att han och Chris Smalling var stjärnorna i Englands U-21 i sommar. Chris hade en fantastisk första säsong och han går fortsatt framåt i år.

Snittåldern i måndagens backlinje är 23 år och 3 månader.