Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchrapport: United – Spurs 3-0

MANCHESTER UNITED – TOTTENHAM HOTSPUR 3 – 0
MATCHFAKTA | INFÖR MATCH | SPELARBETYG | MATCHENS LIRARE

Man Utd: De Gea; Smalling, Jones, Evans, Evra; Nani, Cleverley, Anderson, Young; Rooney, Welbeck

Tottenham: Friedel; Walker, Dawson, Kaboul, Assou-Ekotto; Lennon, Livermore, Kranjcar, Bale, van der Vaart; Defoe

Första halvlek
United börjar klart bäst och spelar fram sig till den första målchansen efter knappa 30 sekunder. Ashley Young utmanar på vänsterkanten och ger ett lågt inlägg som dock Kaboul lyckas rensa i kamp med Welbeck. Kort senare spelas unge Tom Cleverley relativt fri utanför straffområdet och har ett hyfsat läge att göra matchens första mål, men Brad Friedel gör en bra räddning och kan styra bollen till hörna.

Efter en stark inledningen kommer gästerna bättre in i matchen och lyckas skapa några halvchanser. De Gea i mål gör några stabila ingripanden, men bjuder även på en liten shocker när den unge spanjoren väljer att finta bort Lennon, mot eget mål, och trots att yttern sparkar ner målvakten vilket resulterar i en frispark, hjälpte det föga att skapa en säker bild av blivande ”Van Der Gea”.

Ashley Young har för övrigt en hyfsad chans att öppna målkontot i ligan, men lobbnicken går strax utanför, och Friedel kan pusta ut som blivit kvar på linjen. Inget nämnvärt händer under resterande delen av första halvlek, där Tottenham har haft överraskande mycket bollinnehav, Gareth Bale varit ovanligt anonym och spelet ofta rullat från sida till sida i ett relativt högt tempo.

Andra halvlek
United kommer återigen in med en stor växel, men tappar sedan taget nästan omgående och tillåter i stället Spurs att ta tag i spelet. Efter att spelet jämnat ut sig, och båda lagen haft några få farligheter, är det United som rycker till och gör 1-0. Bollen spelas ut till högerkanten innan Cleverley tar hand om bollen och skruvar in bollen åt en fri Welbeck i boxen som lägger huvudet till och pang, 1-0 bakom en chanslös Friedel i Spursmålet. Fint inlägg av Tom och fint avslut av Danny.

Kort senare smäller det igen bakom Friedel. Och denna gång ett riktigt drömmål. Anderson får bollen central i banan, avancerar och hittar en djupledslöpande Welbeck i straffområdet. När 98% av oss som satte i hemmasoffan trodde att anfallaren skulle gå på skott, så klackar han i stället bak bollen åt en framrusande Anderson som har ett lätt jobb att placera in kvällens andra mål. 2-0. Vackert fotbollsmål och underbar spelförståelse av Welbeck!

Redan efter första målet tappade gästerna gnistan, och efter andra såg man allt mer lojt ut. Dock hade man några farliga lägen, och de Gea sattes återigen på prov. Några hyfsade räddningar på skott av Huddlestone och van der Vaart, men samtidigt ett väldigt osäkert ingripande vid en luftduell som sedan var nära att resultera i ett baklängesmål när Defoe träffar stolpen. Mål där och spanjoren hade blivit slaktad av pressen – igen.

I andra ändan av planen har United ett par fina lägen, men Rooney lyckas missa målet från några meters avstånd på perfekt inlägg av Nani. Några minuter senare repar han sig dock, och nickar snyggt in 3-0 efter ett precist inlägg av inbytte Ryan Giggs.

Sammanfattning
Bra inledning av hemmalaget, men sedan tappade man onödigt mycket i bollinnehav och tillät gästerna ta tag i spelet och skapa en del halvchanser. Avsevärt mycket bättre i andra halvlek när man går ut och avgör matchen med tre snygga mål. Av spelarna måste man definitivt lyfta fram matchens bästa spelare (enligt mig) Phil Jones, Anderson, Welbeck (i andra halvlek) och tidvis även Rooney. Ashley Young var ständigt ett hot på vänsterkanten, medan Nani inte riktigt kom upp i egen nivå, trots några fina inlägg och skottförsök.

De Gea i mål fick första nollan, och gjorde det efter en godkänd insats. Återigen några små misstag, men samtidigt även ett par stabila räddningar och ett fantastiskt spel med fötterna (bortsett från finten…).

Chicharito är även tillbaka i spel, vilket ju är, kort sagt – helt fantastiskt.

I nästa match tar United emot Arsenal på Old Trafford. Howard Webb är domare. Hoppas det inte blir skandal.

// Nico Selenius

MANCHESTER UNITED – TOTTENHAM HOTSPUR 3 – 0
MÅNDAG | 2011-08-22 | 21.00 | PREMIER LEAGUE | MATCH 2
1-061DANNY WELBECK (Cleverley)
2-076ANDERSON (Welbeck)
3-087WAYNE ROONEY (Giggs)
Arena: Old Trafford | Publik: 75 498 | Domare: Lee Probert
LAGUPPSTÄLLNINGAR
MANCHESTER UNITED TOTTENHAM HOTSPUR
De Gea
Smalling, Jones, Evans, Evra
Nani, Cleverley, Anderson, Young
Welbeck, Rooney
Friedel
Assou-Ekotto, Walker, Dawson, Kaboul
Lennon, Livermore, Kranjcar, Bale
Van der Vaart, Defoe
Giggs för Cleverley (82)
Park för Young (82)
Hernandez för Welbeck (82)
Corluka för Walker (46)
Pavlyuchenko för Kranjcar (74)
Huddlestone för Livermore (75)
Avbytare: Lindegaard, Fabio, Carrick, Berbatov
Varningar: Evans
Avbytare: Gomes, Jenas, Bassong, Townsend
Varningar: Dawson, Defoe
STATISTIK
MANCHESTER UNITEDTOTTENHAM HOTSPUR
28SKOTT21
14SKOTT PÅ MÅL9
11HÖRNOR3
9FRISPARKAR13
1OFFSIDE2
53%BOLLINNEHAV47%