Spelarbetyg: Man Utd – Arsenal

United krossade ett enormt skadedrabbat Arsenal med hela 8-2, här är MUSS spelarbetyg för matchen.

10: Utomjordisk
9: Världsklass
8: Mycket bra
7: Bra
6: Godkänd
5: Underkänd
4: Usel

Startelvan:

David De Gea (90 minuter)
Blir bara bättre och bättre. Räddade United från 1-1 med sin straffräddning från Van Persie, mål där och matchen kunde slutat helt annorlunda. Släppte in ett mål mellan benen som många menar att han skall ta, jag tycker inte han skall klandras där alls, han måste stå så bredbent i det läget. Svarade för ett par riktiga kanonräddningar utöver detta.
Betyg: 7,5

Chris Smalling (90 minuter)
Spelar mer och mer in sig som förstaval till höger, som den mittback han är. Ny strålande insats från den gänglige engelsmannen, lika vass offensivt som defensivt idag.
Betyg: 8,5

Phil Jones (90)
Satte inte en fot fel i dagens match heller och har snart spelat till sig en helt ordinarie plats. Inte särskilt lång men ändå bra i luften och läser spelet föredömligt.
Betyg: 8

Jonny Evans (90 minuter)
Osäker i första halvlek där hans positionsspel inte alls var bra, orsakade dessutom en onödig straff. Spelade upp sig i andra men i nuläget känns det som han är femteval i mitten.
Betyg: 6

Patrice Evra (90 minuter)
Evra är inte längre ligans bäste vänsterback, och därmed inte heller en utav världens bästa. Det börjar se ut allt mer som om hans tid börjar rinna ut. Är orsaken bakom Walcott’s mål och står och sover istället för att ställa Van Persie offside på andra målet. Är fortfarande lysande i offensiven, men defensiven är väldigt osäker.
Betyg: 6

Nani (68 minuter, 1 mål)
Jobbar på och försöker hela tiden, men det saknas fortfarande det där lilla extra. Tog lite konstiga avslut idag och kunde ha förvaltat sitt spel bättre. Syns mindre nu när Young spelar som han gör till vänster, gjorde dock ett fint mål.
Betyg: 6,5

Anderson (68 minuter, 1 assist)
Hade sämre passningsprocent idag, vilket märktes då Arsenal bröt och startade anfall några gånger. Är dock ändå den som huvudsakligen driver upp tempot i mitten och det med bravur, fin pass till Welbeck’s mål.
Betyg: 7

Tom Cleverley (90 minuter)
Något sämre idag och inte samma fina arbete centralt i mitt tycke. Var dock bättre i passningsspelet än Anderson men sämre på offensiv planhalva än tidigare.
Betyg: 6,5

Ashley Young (90 minuter, 2 mål, 3 assist)
Var fullständigt lysande matchen igenom. Han hade kanske inte den bäste spelaren emot sig men det förtar inte hans insats. Gjorde precis vad han ville kändes det som, spelade fram till 3 mål och gjorde 2 riktiga pärlor själv.
Betyg: 9

Wayne Rooney (90 minuter, 3 mål, 1 assist)
Helt suverän igen, hans form har varit på topp direkt från start, något United behöver. 2 lysande frisparkar och ett straffmål samt. 1 assist till Nani. Tillsammans med Young klart bäst på plan idag.
Betyg: 9

Danny Welbeck (36 minuter, 1 mål)
Var mycket bra den tiden han spelade då han rev stora luckor i Arsenal’s försvar med sitt djupledsspel. Gjorde matchens första mål i kamp med 2 försvare och målvakten. Utgick med en bristning och missar 3-4 veckors spel.
Betyg: 8

Inhoppare:

Javier Hernandez (54 minuter)
Har en bit kvar till formen och var inte delaktig i särskilt mycket, trots 8 mål framåt. Är dock rörlig och svårmarkerad för motståndarna.
Betyg: 6

Ji-Sung Park (22 minuter, 1 mål)
Spelade inte så länge men lyckades ändå göra mål och vara väldigt delaktig i spelet. Piggt inhopp.
Betyg: 7

Ryan Giggs (22 minuter, 1 assist)
Bytte av en trött Anderson och gjorde det bra, fick också en assist till det sista målet.
Betyg: 6,5


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS