Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Sir Alex överlägsen Månadens manager

För 26:e gången vann Sir Alex Ferguson priset som månadens manager i Premier League. Nu har han vunnit priset lika många gånger som topplistans tvåa, trea och fyra tillsammans.

Augusti månads bäste manager i Premier League heter Sir Alex Ferguson. Serieledning efter tre raka segrar mot West Bromwich, Tottenham följt av hemmakrossen av Arsenal räckte gott och väl för att säkra ännu en pokal – den 26:e i ordningen för skotten, som nu har lika många ”Manager of the month” som tvåan Arsene Wenger, trean David Moyes och fyran Martin O’Neill har skrapat ihop tillsammans.

Månadens spelare blev Manchester Citys Edin Dzeko, efter ett fullständigt osannolikt målflyt under augusti månad. Wayne Rooney blev alltså trots sina fem mål på tre matcher snuvad på priset, men får trösta sig med att han istället av manutd.coms läsare valdes till månadens Unitedspelare.

Månadens manager
Sir Alex Ferguson – 26 gånger
Arsene Wenger – 11
David Moyes – 8
Martin O’Neill – 7
Harry Redknapp – 6
Sir Bobby Robson – 6
Rafa Benitez – 5
Kevin Keegan – 5