Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Bolton

Ännu en storseger. Denna gång borta mot Bolton och United visar verkligen framfötterna i detta års säsongsinledning.

10: Utomjordisk
9: Världsklass
8: Mycket bra
7: Bra
6: Godkänd
5: Underkänd
4: Usel

Startelvan:
David De Gea (90 minuter)
Känns verkligen skönt att kunna bedöma De Gea utan att han gjort någon tabbe. Han skötte sig utmärkt i målet under hela matchen. Jag hade velat se honom utmanas mer i luftrummet men det kommer fler matcher. Gjorde några fina räddningar på skott utifrån.
Betyg: 8

Phil Jones (90 minuter 1 assist)
Vad är det med United och deras mittbackar som spelar högerbackar som om de aldrig gjort något annat? Imponerade helt klart med sitt offensiva spel.
Betyg: 8

Rio Ferdinand (90 minuter)
Ser majestätisk ut under hela matchen. Gör sitt jobb och utmärker sig inte mer än han måste. Kändes tryggt med Rio tillbaka.
Betyg: 7,5

Jonny Evans (61 minuter)
Jonny fick gå ut efter 61 minuter med smärtor i höften. Innan dess hade han spelat stabilt och rejält.
Betyg: 7

Patrice Evra (90 minuter)
Känns hela tiden som att något inte stämmer hos Evra. Han gör absolut inte en dålig match men överglänstes av Jones idag. Tror vi får vänta på Evras toppform ett tag till.
6,5

Nani (90 minuter 2 assist)
Imponerande match av Nani som vandrade över stora ytor och fick mycket boll. Men framförallt gillade jag att han levererade bollarna, oftast, i tid och skapade mycket chanser åt sina lagkamrater.
Betyg: 8

Tom Cleverley (8 minuter)
Blev fult tacklad av en övertänd (?) Kevin Davies tidigt i matchen. För lite speltid för att betygsättas.

Anderson (90 minuter)
Blir bara bättre och bättre i år, tro det eller ej. Aktiv sett över hela matchen där han hämtar bollar från backlinjen och finns ständigt spelbar i mitten på små ytor om det behövs.
Betyg: 8

Ashely Young (61 minuter)
Hade ingen större afton denna kväll. Hade svårt att skapa så mycket som vi har blivit vana vid under början av säsongen. Bara att ta nya tag för en annars imponerande Young.
Betyg: 6

Wayne Rooney (90 minuter 3 mål)
Makalös spelare. 3 mål framåt samtidigt som han hinner med att vara räddande ängel i försvaret. Komplett anfallare som han visar under 90 minuter.
Betyg: 9

Javier Hernandez (90 minuter 2 mål)
Bästa matchen för säsongen och visar att förra säsongen var ingen slump. Löper kopiöst och i rätt ytor hela tiden. Orosmoln för motståndarna och underbar för sina lagkamrater. Krydda det med 2 mål. Tror han har ytterligare några snäpp kvar till en riktigt bra form dessutom.
Betyg: 8,5

Inhoppare

Michael Carrick (81 minuter)
Tycker Carrick är för feg i sitt passningsspel här mot Bolton. Antagligen den bästa passningsspelaren vi har på mittfältet men jag tror inte han kom upp i många passningar framåt idag. Märks varför Cleverley har varit förstavalet. Kommer troligtvis att växa under säsongens gång.
Betyg: 6

Chris Smalling (29 minuter)
Fick hoppa in som mittback och trots att han inte sätts på så stora prov är han stabil. Stor potential både som mittback och högerback.
Betyg: 7

Ryan Giggs (29 minuter)
Fick hoppas in som yttermittfältare, ”som på den gamla goda tiden”. Matchen var helt avgjord och Giggs gick in och fick en match till i sin karriär att sätta på papper. Imponerade inte men svårt att kräva det med ett inhopp på en halvtimme och en ledning med 4 mål.
Betyg: 6,5