Matchrapport: Benfica – Manchester United 1-1 (1-1)

BENFICA – MANCHESTER UNITED 1 – 1
MATCHFAKTA | INFÖR MATCH | SPELARBETYG | MATCHENS LIRARE

Inledningen av årets Champions League började i Benfica. När slutsignalen ljöd kunde vi konstatera att det blev en poäng åt vardera lagen. United tappade dock sin fina svit att inte släppa in mål på bortaplan.

Benfica mönstrade följande spelare: Artur, Emerson, Luisao, M Pereira, Garay, Amorim (Nolito 56), Garcia, Aimar (Matić 75), Gaitan (Bruno César 90), Witsel, Cardozo

Det blev många ändringar i startelvan till starten av Champions League. Lindegaard, Fabio, Giggs, Carrick, Fletcher, Valencia och Park fick alla starta matchen.
Manchester Uniteds startelva såg ut som följande: Lindegaard, Fabio (Jones 78), Evans, Smalling, Evra, Valencia (Nani 69), Giggs, Carrick, Fletcher (Chicarito 69), Park, Rooney
Där Rooney var ensam forward och hade fem herrar bakom sig där Park gick till vänster, Valencia till höger och Giggs lite bakom.

Första halvlek:
Man kunde se en tydlig skillnad mellan detta United i Champions League och det United som inlett årets ligaspel. Det var ett mycket mer defensivt inriktat lag som var noga med sitt positionsspel istället för ett mer kreativt tänk. Valencia är den som startar matchen bäst i United och kommer runt på sin kant två gånger första 10 minuterna och får in bollen mot mål.
Benfica har en fin period i mitten av halvleken där Cardozo är nyckeln till mycket med sin tyngd och targetspel. United har under samma period väldiga problem med sitt passningsspel. Det skapas några halvchanser som Lindegaard agerar bra mot. Men i den 24:e minuten klarar inte ens dansken att stå emot då Gaitán slår en mycket fin boll mot Cardozo som han kan ta ner och sätta dit i bortre hörnet. Evans agerar väldigt konstigt i situationen och får ta på sig en del av målet även att Cardozos prestation håller hög klass.
Precis när man håller på att döma ut Giggs slår han till då han på ett fantastiskt sätt driver in bollen i mitten och trycker upp bollen i det högra krysset. Fantastisk utfört och det ger United ett oavgjort resultat innan halvtid.

Första halvlek var en blek insats av United. Med trögt passningsspel framförallt från innermittfältet. Rooney blev väldigt ensam som forward och vandrar ner i planen många gånger vilket gör att speldjupet framåt blir lidande.

Andra halvlek
United tar tag i taktpinnen direkt i inledningen av andra halvlek. Valencia spelas fri av Rooney som sätter ett lågt inspel/skott mot mål som tyvärr ingen Unitedspelare går på.
Det är tydligt här i andra halvlek att Benfica inte orkar sätta sin intensiva fullplanspress på United som de gjorde i första halvlek. Detta gör att United får mer tid på sig och får ordning på sitt passningsspel.
I den 62:a minuten har United en mycket fin spelsekvens där det används tre högklassiga spelvändningar i samma anfall som tyvärr inte leder till annat än en halvchans.
Bara minuten senare hoppar Rooney över bollen och Giggs öppnar sin trollerilåda då han dribblar förbi tre spelare men målvakten kommer ut fint och räddar skottet. Kändes som ett solklart chipläge men tyvärr kom ingen chip.
När det började kännas lugnt och tryggt visar Carrick upp att han inte är någon sprinter på Benficas kontring som ger ett ypperligt läge men Lindegaard styr fint undan bollen.
United gör byten i den 68:e då Fletcher och Valencia går ut och Chicarito och Nani kommer in. Fabio byts senare ut mot Jones som gör sin Champions League-debut.
I den 85:e minuten har Jones ett jätteläge att spela in bollen till Rooney men väljer att dribbla en spelare istället. Jones inser att det inte var ett smart val och ber om ursäkt till Rooney.
Domaren blåser av matchen i den 92:a minuten och det är inga ledsna miner från Unitedspelarna.

Sammanfattning
Visst, vi får inte se 5 eller 8 mål från Uniteds sida idag men det är Champions League och en poäng är helt klart godkänt mot Benfica borta. Det var matchotränade grabbar som fick spela idag och jag tror att det var en viktig match för dem att få. Tänker i främsta hand på Carrick, Fletcher, Fabio och Valencia.
En spelare som gjorde ett härligt intryck på mig var Lindegaard i målet. Det kändes väldigt tryggt varje gång han skulle göra en räddning eller när han hade bollen vid fötterna. De Gea kommer absolut inte ha en säker plats i år.
Carrick och Fletcher imponerar minst i matchen. De såg långsamma och förvirrade ut stundtals. Formen måste hittas hos dessa två herrar.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS