Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Man Utd – Chelsea

United vann en, för den neutrale, mycket bra fotbollsmatch som hade allt; mål, missar, straffmissar, offsidemål, uteblivna straffar, stolpträffar, you name it… Jag tycker dock att United var relativt svaga på mitten mot Chelsea’s 3 centrala spelare, det saknades fart i spelet och felpassen var många, det bjöds på för mycket för att jag skall vara nöjd, vinsten till trots.

10: Utomjordisk
9: Världsklass
8: Mycket bra
7: Bra
6: Godkänd
5: Underkänd
4: Usel

Startelvan:

David De Gea (90 minuter)
Lindegaard stod för en fin prestation i onsdags och De Gea ville inte vara sämre. Räddade United från Chelsea-mål 2-3 gånger med mycket fina räddningar och ser allt säkrare ut i luftspelet.
Betyg: 8

Chris Smalling (62 minuter, 1 mål.)
En ny fin match från Smalling’s sida. Gjorde United’s första mål i misstänkt offsideläge och tutade på bra upp och ner. Utgick skadad efter en timme.
Betyg: 7

Phil Jones (90)
Återigen en strålande match från 19-åringen, spelar med en otrolig inställning och viker inte en tum. Låg återigen bakom ett mål via en offensiv räd från egen planhalva och var individuellt mycket säker i försvarsspelet. Samarbetet mellan honom och Evans lämnar dock lite mer att önska, Chelsea rann igenom för lätt mellan dom vid ett par tillfällen.
Betyg: 8,5

Jonny Evans (90 minuter, 1 assist)
Var, liksom Jones, mycket bra individuellt och rensade föredömligt flera gånger. Som nämnts så var samarbetet mellan honom och Jones inte fläckfritt. Assisterade till Nani’s mål genom en superb långcross.
Betyg: 8

Patrice Evra (90 minuter)
Kanske den bästa matchen från hans sida hittills under säsongen. Var bättre i defensiven utan att tumma på offensiven. Kan dock bättre och virrar fortfarande bort sig i positionsspelet ett par gånger.
Betyg: 7

Nani (90 minuter, 1 mål, 1 assist)
Klart bäst på plan idag och den bästa matchen för säsongen för portugisen. Gjorde att Ashley Cole såg ut som en juniorspelare under 90 minuter och krönade sin fina match med ett oerhört vackert mål samt. 1 tursam assist till Rooney.
Betyg: 9

Anderson (62 minuter)
Sämsta matchen för säsongen för brassen och det är precis han får godkänt. Slog bort mängder med pass i första halvlek och var nära att ge bort ett mål till Chelsea. Saknade fart i benen och han såg trött ut tidigt.
Betyg: 6

Darren Fletcher (90 minuter)
Gjorde en hygglig match med tanke på motståndet och hans långa frånvaro. Tappade likt Anderson för mycket boll men han slet åtminstone och jobbade på i 90 minuter.
Betyg: 6,5

Ashley Young (90 minuter, 1 assist)
Gjorde åter en fin match efter en svacka i senaste ligamatchen, borde dock kunna prestera ännu bättre en-mot-en mot en så pass svag spelare i defensiven som Bosingwa. Assisterade till första målet med en fin frispark.
Betyg: 7

Wayne Rooney (90 minuter, 1 mål)
Återigen gör Rooney en riktigt bra match, trots att Chelsea lyckades stänga ”hans yta” förtjänsfullt matchen igenom. Missade en straff då han halkade och hade ett avslut i stolpen, utöver sitt mål i slutet på första halvlek.
Betyg: 8

Javier Hernandez (79 minuter)
Det saknas fortfarande en del hos mexaren, hans löpningar är inte riktigt 100%-iga ännu, men det kommer med fler matcher. Byttes ut trött efter 79 minuter när United behövde ha in någon som kunde hålla i bollen bättre.
Betyg: 6,5

Inhoppare:

Antonio Valencia (28 minuter)
Gjorde det faktiskt bra trots att han fick hoppa in som högerback för skadade Smalling. Löpte trots detta lika mycket som om han vore ytter, drog dock på sig en varning.
Betyg: 7

Michael Carrick (28 minuter)
Gjorde det han skulle, täppte till ytan framför backlinjen som hade växt sig stor i andra halvlek. Spelade säkert men verkade inte våga spela bollen uppåt i banan, vilket gör att onödigt bolltempo tappas.
Betyg: 6

Dimitar Berbatov (11 minuter)
Fick bara 11 minuter men var trots det riktigt bra. Höll i bollen förtjänstfullt och tog jobbet i defensiven bra, borde gjort mål i slutet.
Betyg: 7