Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg från matchen mot Leeds

LEEDS UNITED – MANCHESTER UNITED 0 – 3
MATCHFAKTA | MATCHENS LIRARE

Laguttagningschock! Men efter ledningsmålet inget snack om vilka som skulle vinna hatmötet. United käkade upp Leeds och det blev en lyckad ”outing” för reserverna. Här kommer spelarbetygen från matchen.

Sir Alex Ferguson ckockade ALLA genom att starta bortamatchen mot Leeds i Ligacupen med bara två renodlade backar på planen. Ett reservlag kryddat med namn som Giggs, Berbatov, Owen, Park, Carrick och Valencia, de två sistnämnda som backar. Som om inte det var tillräckligt offensivt var dessutom fyra anfallare på planen från start.

Tre debutanter fick som brukligt i Ligacupen chansen att visa vad de går för: Ezekiel Fryers fick oväntat starta i mittförsvaret, som en av endast två backar i uppställningen. Omtalade Paul Pogba kom in i halvtid då matchen redan var avgjord medan Larnell Cole fick 20 minuter på högerkanten. Ben Amos stod i målet eftersom Anders Lindegaard enligt uppgift skadad ett knä.

United kontrollerade matchen, vann bollinnehavet stort och när det tidiga ledningsmålet kom flöt det sedan bara på, allt enligt planerna. Sir Alex kunde utan press vädra sina unga spelare i andra halvlek.

10: Utomjordisk
9: Världsklass
8: Mycket bra
7: Bra
6: Godkänd
5: Underkänd
4: Usel

Startelvan:

Ben Amos (90 minuter)
Fick inte så mycket att göra och sattes inte på några svåra prov, men var stabil när han tvingades ingripa och fick hålla nollan. Hade turen att inte släppa in en boll eller två tack vare usla avslut av Leeds.
Betyg: 6

Fabio da Silva (90 minuter)
Fick ta ansvar i frånvaron av backar men var pigg på vänsterbacksplatsen, fick spela hela matchen och hade inga större problem med Leeds ”stjärna” Robert Snodgrass. Tog sig dessutom igenom matchen utan skador. Kom av förklarliga skäl inte med upp i anfallen lika ofta som Valencia på andra kanten.
Betyg: 6,5

Michael Carrick (90 minuter)
Stabil insats som mittback förutom att han kom ur sin position vid något tillfälle. Har tidigare vikarierat i backlinjen när laget haft stora skadeproblem och visst kan det ha varit klokt att göra så mot svagt motstånd i Ligacupen, med tanke på skador och känningar på Ferdinand, Vidic, Smalling och Evans. Dock ingenting man vill veta av i ligaspelet. Tillförde trygghet i uppspelsfasen och läste spelet bra.
Betyg: 6,5

Ezekiel Fryers (82 minuter)
Gjorde debut och fick spika igen också. Spelade säkert och slog hellre ut bollen i tveksamma situationer. Kvick och brytningssäker, höll definitivt mot ett lag som Leeds. Spännande kille för framtiden som tyvärr utgick skadad i matchen slutskede, efter att United gjort sina byten.
Betyg: 6

Antonio Valencia (90 minuter)
Offensivt mer skicklig back får man nog leta efter. Spelade nästan som en yttermittfältare och kom flera gånger runt till inlägg på sin kant. Farligt anfallsvapen som utmanade Leeds försvar och samtidigt orkade göra jobbet hemåt. Bra match på vad som borde vara en ovan position och med lite tur hade han även krönt matchen med ett mål.
Betyg: 7

Federico Macheda (78 minuter)
Startade som yttermittfältare till vänster i denna mycket offensiva uppställning. Utmanade och försökte komma till chanser, men misslyckades tyvärr med mycket han företog sig individuellt. Tog också några felbeslut där han kunde försökt spela fram en medspelare. Dock godkänd insats på en ovan position.
Betyg: 6

Ryan Giggs (45 minuter)
Gubben var kapten för dagen och gjorde lite vad han ville med Leeds i den första halvleken – och det räckte med 45 minuter för att matchen skulle vara över. Stort plus för spikandet av slutresultatet 3-0, efter att ha tunnlat sin back på vägen in mot mål. Visst, bollen ändrade riktning på en försvarare, men det var Giggs mål rakt igenom.
Betyg: 7,5

Ji-Sung Park (90 minuter)
Jobbade på förtjänstfullt som defensiv central mittfältare men kom även i djupled och spelade fram Owen till 1-0. Fick ta mycket stryk, sparkades ned bakifrån, men gjorde det som vanligt utan att själv tappa humöret. Vann mycket boll i sitt presspel och sprang sönder Leeds mittfält både i offensiven och defensiven.
Betyg: 7

Mame Biram Diouf (70 minuter)
Vände bort sin försvarare och spelade fram till Owens andra mål för dagen. Visade kraft och styrka men också att han har snabbheten att komma loss på kanten. Var klart godkänd trots att även han spelade på en ovan position. Kom lite ur position men jobbade bra i defensiven.
Betyg: 6,5

Dimitar Berbatov (90 minuter)
Efter fem minuter gjorde han en dubbelräddning på mållinjen, i slutskedet av matchen gick han ned som mittback. Den mest tekniska och bollkänsliga mittback jag sett. Dessutom låg han bakom 1-0 med en djupledsboll. Har fortfarande inte hittat tajmingen i avslutslägena men var inte längre än ett par skostorlekar från att peta en boll i mål. Klarar av att hålla bollen länge och verkar ha svårt att passa in i det snabba spel som United spelat denna säsong.
Betyg: 7

Michael Owen (90 minuter)
Ja nog kan han än, trots att han inte ens suttit på bänken i ligan ännu denna säsong. Vår man of the match vände bort sin back innan han strumprullade in bollen vid närmsta stolproten till 1-0. Vid sitt andra mål tog han emot utanför straffområdet, drog till med sträckt vrist och fick se bollen segla in nära det bortre krysset. Såg fräsch ut och det kan vara så att skadehelvetet är över (ta i trä), men det är en stenhård kamp om startplatserna i United anno 2011. Klart är att han stärkt sina aktier.
Betyg: 8

Avbytare:

Paul Pogba (45 minuter)
Hoppades på mer av denna kille, men kan inte förvänta sig stordåd i en debut som redan är avgjord i halvtid. Ville ha mycket boll, fick det också men tappade också för mycket boll för att få ett högre betyg. Kom ofta ned och mötte men kom inte riktigt till på offensiv planhalva.
Betyg: 6

Larnell Cole (12 minuter)
Spelade för kort tid för ett betyg, men hade intentioner och visade snabbhet samt fin bollkontroll på högerkanten.

Danny Welbeck (20 minuter)
Spelade inte heller nog länge för ett rättvist betyg. Däremot skönt att veta att han är tillbaka från sin skada.