Spelarbetyg: Manchester United – Norwich

MANCHESTER UNITED – NORWICH CITY 2 – 0
EFTER MATCH

Försvaret virrigt. Anfallet uddlöst och offsidesprunget. Stolpen och kassa Norwich-avslut räddade United i en dålig match, men som så många gånger förr i slutändan gav tre poäng.

Om veckans match mot Basel var dålig. Vad ska jag då säga om lördagens tillställning på Old Trafford? Öppna landskap i försvaret och nykomlingen Norwich City ledde bollinnehavet en bra bit i första halvlek, innan United tog över.

Vi hade till slut 68 procent bollinnehav och skapade tio hörnor – men bara fyra skott av tjugo gick mot mål. Passningsspelet var slarvigt och spelarna hamnade fel när Norwich vände på spelet.

Motståndarna spelade utan respekt och skapade fler chanser än de flesta andra lag lyckats med på Old Trafford. Faktiskt 17 skott totalt. Förvisso bara tre på mål, men ett i insidan av stolpen. Med bättre avslut hade de haft bud på tre, kanske fyra mål.

Det löste sig men känslan var att United kom undan med blotta förskräckelsen. Vi har gjort det förut, signifikativt för ett mästarlag. Men Norwich var en usel insats av många.

10: Utomjordisk
9: Världsklass
8: Mycket bra
7: Bra
6: Godkänd
5: Underkänd
4: Usel

Startelvan:

Anders Lindegaard (90 minuter)
En bra målvakt har tur brukar man säga. När dansken tilldelades sin första match i Premier League var han lyckligtvis både bra och hade turen på sin sida. Fick hålla nollan men räddades av stolpens insida och fick se bollen smita tätt utanför vid ett avgörande friläge vid ställningen 1-0. Han plockade bollarna som han ska ta och gjorde ett par räddningar.
Betyg: 7

Patrice Evra (90 minuter)
I en match där samarbetet överhuvudtaget inte fungerade i backlinjen får inte ens veteranen Patrice Evra godkänt. Rätt sjukt kanske med tanke på att vi höll nollan, men till saken hör att vi inte gjort det om Norwich avslut hållit annat än juniorklass. Sprang som vanligt upp och ner längs kanten, men hade problem mot Elliot Bennet. ”Vem?” kanske många undrar.
Betyg: 5,5

Jonny Evans (90 minuter)
Gjorde en del lyckade tacklingar men blev förlorade matchen i matchen mot Steve Morison och hamnade i walesarens bakvatten vid ett par tillfällen, varav en gång där Phil Jones fick rycka in och rädda laget från ett baklängesmål. Nemanja Vidic pondus och ledarskap saknades verkligen i denna match.
Betyg: 5

Phil Jones (90 minuter)
En man gör inte en backlinje. Då hade nämligen United varit i princip problemfria. Den nya publikfavoriten var inte helt prickfri, men jag hoppas att de andra såg hur 19-årige Jones tog hand om Morison och tar till sig av det framöver. Stoppade dessutom vad som såg ut att bli ett givet mål med en klassisk ”Hysénare”.
Betyg: 7,5

Antonio Valencia (90 minuter)
Trivdes när han fick gå framåt, men vantrivdes lika mycket i defensiven. Något som tyvärr är ganska avgörande när en försvare ska betygsättas. Höll på att orsaka laget ett baklängesmål med en bjudning åt Morison, men kunde pusta ut när friläget slutade med skott utanför. Fick ta sin vanliga position när Rio Ferdinand kom in mot slutet och längtar nog tills Chris Smalling är tillbaka igen.
Betyg: 5,5

Ji-Sung Park (90 minuter)
Bolltouchen såg så där ut. Han kunde inte hota offensivt på samma sätt som Ashley Young och flyttades in centralt när Ryan Giggs byttes in. Däremot blev Parks uthållighet direkt avgörande. När Norwich spelare var trötta orkade Park fortfarande springa, han kom loss och serverade Danny Welbeck till förlösande 2-0.
Betyg: 6

Anderson (77 minuter)
Hans under säsongen säkra passningsspel var som bortblåst mot Norwich, men Anderson fortsatte köra och jobbade sig kvar i matchen. Han missade ett par chanser, men var till sist den som knoppade in det dödsviktiga ledningsmålet. Fick med kvarten ge plats för Ferdinand i ett försök att säkra upp försvaret.
Betyg: 6

Darren Fletcher (90 minuter)
Skotten är tillbaka och spelar hela matcher, men har inte hittat formen än. Såg ut att försöka tillföra lugn och hålla bollen inom laget men fick problem med Norwich hårda press. Klarade inte heller att spela samma kvicka passningsspel som varit så viktigt för United hittills under säsongen.
Betyg: 5

Nani (64 minuter)
Hade ingen lyckad dag och blev till sist ersatt av Giggs i ett byte som höjde United. Skrapade fram en ganska bra chans med ett patenterat vänsterskott, men hade det i övrigt tungt mot vänsterbacken Marc Tierney.
Betyg: 5,5

Wayne Rooney (90 minuter)
Gnetade på och slog gärna den långa svepande passningen ut till högerkanten. Nickade fram Anderson till ledningsmålet vilket blev ljuspunkten i matchen. Visade nonchalans vid ett par tillfällen. Först när han försökte lobba målvakten från långt håll när han borde försökt frispela Welbeck i bra läge, sedan när han lobbade över mål vid ett friläge vid ställingen 2-0. Jag hade dock låtit annorlunda om han lyckats.
Betyg: 6

Javier Hernandez (65 minuter)
Sprang offside. Många. Gånger. Var där han ska vara men blev lite för het och hamnade på fel sida av offsidelinjen. Utom en gång, men då vinkade den assisterande domaren iallafall. Byttes ut mot Welbeck när United jagade ett ledningsmål.
Betyg: 5

Avbytare:

Ryan Giggs (26 minuter)
Visade finess samt spelglädje och blev en injektion när han introducerades i matchen. Tillförde den extra klassen som saknats fram tills dess och lyckades orsaka förvirring på vänsterkanten, som fram tills dess varit ganska ohotad. Piggt inhopp av Giggs som hittills fått sparsamt med speltid.
Betyg: 6,5

Danny Welbeck (25 minuter)
Welbeck visade sin näsa för mål när han slängde sig fram och petade in dödsstöten till 2-0. Börjar liksom Jones bli en favorit bland många på Old Trafford, gjorde mål igen och har fått en riktigt fin start på säsongen. Bara för Welbeck att sätta sig och vänta på ett samtal från Capello.
Betyg: 6,5

Rio Ferdinand (13 minuter)
Gjorde sin blott tredje match som inhoppare i United när försvaret skulle tätas upp mot slutet. Ett gott betyg för Canaries anfallsspel, dåligt för Uniteds försvar. Gjorde ett par viktiga ingripanden men spelade inte tillräckligt länge för att erhålla ett rättvist betyg.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS