Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Liverpool – Man Utd

Imorgon, lördag, kommer det klassiska mötet på Anfield äga rum. Liverpool mot Manchester United, man nästan ryser bara man hör någon säga det.
Som vanlig kommer det att utlovas en jättekamp och de röda djävularna förvandlas imorgon till de blå-svarta.

Denna match handlar om två lag som har mött varandra inte mindre än 156(!) gånger, sedan klubbarna bildades. United har en viss fördel av statistiken då de har vunnit 60 matcher, Liverpool har kämpat till sig 53 segrar samt 43 har slutat med en pinne vardera för lagen.
Siffrorna talar däremot United när det handlar om matcher på Anfield då statistiken är som följer [ 38 – 18 – 22 ] i favör till Liverpool.

Liverpool
Kenny Dalglish leder Liverpool i sin 250:e ligamatch i toppdivisionen.
Har spelat stabilt och vunnit de två senaste matcherna, mot Wolwes samt Everton. Har börjat säsongen ganska starkt, till skillnad från förra säsongens fiaskostart, och ligger nu 6 poäng bakom de ledande Manchesterklubbarna på 13 poäng. Har både haft otur samt tur i vissa resultat i säsongens inledande matcher.

Manchester United
Har efter en kanonstart på säsongen fallit lite i det egna spelet. I de senaste matcherna har man inte sett lika dominerande ut, men likaväl tagit full pott med undantag det galna krysset mot Stoke. Har även sett lite svajigt ut i CL, men har visat upp betydligt bättre spel i PL.

Skador
United har endast tre skadade spelare i truppen för tillfället, Darron Gibson, Rafael da Silva, samt Tom Cleverly, och det är det minsta antalet skadade på länge!

Liverpool står på pappret utan några skadade spelare.

Håll koll på
Phil Jones! Den offensivaste mittbacken på väldigt länge, och en utav SAF:s, enligt mig, bästa värvningar någonsin. De flesta matcherna har han full kontoll på allt från eget till motståndarens mål.

Se upp för
Dirk Kuyt, den gamle holländaren. Gjorde mål mot Sverige i EM-kvalet, och har nog sug för ett matchvinnande mål den här helgen.

Domare
Domare blir Andre Marriner som har dömt tolv matcher med Manchester United i karriären. Den enda av dessa som de har förlorat är 0-2-nederlaget mot Liverpool i oktober 2009 när Vidic och Javier Mascherano såg rött.