Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Otelul Galati – Man Utd

Manchester United reser till Rumänien för att ta sig an Otelul Galati som spelar i Champions League för första gången.

Otelul Galati
Vilka är då Otelul Galati? De vann ligan i Rumänien förra säsongen och det är alltså första gången de spelar i Champions League. Fjolårets ligaguld var även det första i klubbens historia och man har bara 23 säsonger bakom sig i den Rumänska toppserien. Truppen består mestadels av spelare med rumänskt pass och snittåldern ligger på 25 år med en blandning av yngre och erfarna spelare. Staden Galati räknas som Rumäniens sjunde största stad när det gäller antal invånare och ligger i östra Rumänien. Enda landslagsspelaren Otelul Galati har är högerbacken Cornel Râpă som är 21 år och har 5 landskamper. Så man kan väl säga att det inte är ett så erfaret lag som United ska möta.

Vad kan vi förvänta oss? Mycket tyder på att Otelul Galati har sin styrka i det defensiva spelet. 25 insläppta mål på 34 matcher förra säsongen så vi kan väl nästan säga att United kommer att föra spelet och Otelul Galati kommer att försöka kontra. Just nu ligger Otelul Galati på en 9:e plats i ligue 1 med tre vinster, tre oavgjorda och fyra förluster så det tyder på att man inte spelat så bra i år. Deras stadium heter Otelul och har en kapacitet på 13500 platser, men på grund av UEFA regler så spelar de Champions League matcherna på Arena Nationala i Bukarest som har en kapacitet på 55600 platser. Manager för laget är Dorinel Munteanu som har gjort 134 matcher för det rumänska landslaget vilket är flest genom tiderna. Han var en känd försvarsspelare vilket kan förklara Otelul Galatis defensiva spelstil.

Manchester United
Truppen som reste till Rumänien var följande:

De Gea, Lindegaard, Amos, Evans, Evra, Fabio, Jones,Smalling, Vidic, Anderson, Carrick, Fletcher, Giggs, Nani, Park, Young, Valencia, Berbatov, Diouf, Hernandez, Owen, Rooney, Welbeck

Noterbart är alltså att Ferdinand, Cleverley, Rafael, Macheda och Kuszczak inte följer med men den sistnämnde var väl nästan väntat. Manchester United lyckades få till 1-1 mot Liverpool på Anfield under lördagen och borde ha en någorlunda fräsch trupp till denna match. När det gäller Champions League har det gått riktigt knackigt för Manchester United. 1-1 Mot Benfica i Lissabon och 3-3 mot Basel på Old Trafford så man har endast skrapat ihop två poäng i gruppen och därför är en vinst nödvändig här. Att man släppt in fyra mål på två matcher i gruppspelet är väl en liten katastrof med tanke på spelet i Champions League förra året, då man inte släppte in ett enda mål på 540 minuter i bortaspelet fram till finalen.

Lite Fakta

  • Detta är det första engelska motståndet någonsin för Otelul Galati.
  • Manchester United har däremot mött Rumänskt motstånd förut och det var 2004 då man mötte Dinamo Bukarest i tredje rundan av Champions League-kvalet.
  • Otelul Galatis manager Dorinel Munteanu mötte Ryan Giggs i Rumäniens 5-1 vinst mot Wales i VM-kvalet 1992.

Övrigt
Matchen börjar 20:45 i morgon (tisdag) och sänds på Viasat Motor/Viasat Motor HD. Matchens domare heter Dr. Felix Brych som är inne på sin fjärde säsong i Champions League.