Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Aldershot Town – Manchester United

Matcherna börjar dugga tätt igen. Vilket är på tiden. Efter helgens fruktansvärda mörker, så ska det bli fruktansvärt skönt att få skaka av sig ångesten och den fysiska smärtan med en tvättäkta gärdsgårdsmatch. Aldershot Town, borta i ligacupen.

Tydliga kontraster
Ett själsligt sargat United vaknade upp imorse och undrade vafan som hände. Man kan säkert analysera det där till leda, vilket garanterat kommer att göras men nog är den bästa medicinen att ändå får sparka lite boll. Tvaga av sig demonerna och sparka in bolljäveln i mål ett par gånger.

Från mäktiga Old trafford tar vi oss alltså till lilla Fawlty towers i det pittoreska Aldershot, 6 mil sydväst om London med drygt 30.000 invånare.
Aldershot, eller The Shots, som de kallas, spelar för närvarande i League Two där vi finner den på en 15e plats.
The Shots har en vinst på sina 6 senast spelade matcher. Den kom den 22a oktober då man tvålade till Dag & Red med 5-2.
22-årige Danny Hylton är lagets bästa målgörare med sina 7 baljor tätt följt utav Michael Rankine, Luke Guttridge och Jermaine McGlashan.
Laget leds utav Dean Holdsworth som vi minns ifrån bland annat Wimbledon under 90talet. Dean har för övrigt en tvillingbror också, om någon för anteckningar över sådant.

Kuriosa: 27-årige skotten Manny Panther är mittfältare i Aldershot Town. Med ett sådant namn tvingas man vara ruskigt snabb.

Manchester United
Manchester United 6 senaste matcher har gett två vinster. Otelul Galactigos i Champions League samt mot Norwich i ligan.
Det är inte riktigt så många vinster som man har hoppats på men ändå huserar man på en andraplats, vilket ändå känns relativt tillfredsställande.
Frågan är ju vad man ställer upp med för gäng. Ingen av de 11 som spelade i Söndags borde få spela alls förutom möjligtvis De Gea den stackaren som förhoppningsvis tröståt sig ett par munkar eller muffins eller vad det nu var han hade som favorit, efter söndagens bravader.
Berbatov och Owen borde rimligtvis kunna få 90 minuter i sig. Krydda med Cleverley och Pogba. Lite Jones och Vidic där bak och så en dansk sjöjungfru i mål. Oslagbart!

Aldershot ska givetvis inte ha tillstymmelse till chans med tanke på hur pass långt ned i systemet det ligger men nog hade det varit lite charmligt om det blev en riktig lermatch med mål åt båda håll, sockerkaka och kaffe i paus och sedan gör Berbashow ett Van Basten-mål strax efter 80.

Skadelistan ser ut som följer:
Giggs
Rafael
Gibson(!)
Cleverley
Bebe

Kuriosa: Darren Fletcher har inga tvillingbröder alls.

Tidigare matcher
Inga.

20:45
Recreation Ground
Canal+sportextra
(de får längre och längre namn för varje år som går!)

//DANIEL WOXLIN

Kommentar av Mikael Österdahl: Originaltexten säger att United bortabesegrade Aldershot med 3-1 i ligacupen 1970-09-09. Det är förvisso sant men den matchen spelades mot Aldershot FC som senare gick i konkurs. Aldershot Town bildades efter Aldershots konkurs men klubbarna är oberoende av varandra.