Red-Top’s Reseberättelse: Manchester United – Manchester City 1-6???

Nu var det dags igen att bege sig till Manchester och ny match. Denna gång är min resekamrat Bertil ”Berra” Andersson från MUSS styrelse. Vi reste tillsammans första gången till Manchester den 26 december 1989 och dom röda mötte Aston Villa och matchen slutade 1-1 med mål av Steve Bruce och självmål av Gary Pallister inför 47485 åskådare. Vi åkte tåg fram och tillbaka på samma dag London – Manchester. Det roliga var att Ingvar Oldsberg gjorde oss sällskap på tåget upp till Manchester då han skulle referera matchen hem till tipsextra. Som sagt det var vårt första besök i Manchester men inte det sista.

Det är fredag förmiddag och vi träffas på Landvetter för ta flighten till Manchester med Easy Jet. Efter 2 och halv timmes försening är vi äntligen på väg. Fredagen gick via middag till en pubrunda som avslutades efter midnatt på irländska puben O´shea med trevlig irländsk live musik.

Efter att vi startat lördagen med en engelsk frukost tog vi tåget till Chester, en fin liten stad från 1500-talet med ringmur och en massa korsvirkeshus. Mitt på dagen hade man ordnat en Real Ale Festival där vi smakade av en del goa sorter. Sedan var det tåget tillbaka till Manchester och hotell Brittania för att hämta våra matchbiljetter. Denna lördag avslutades med middag på en brasiliansk resturang där vi kunde se hur engelska damer tränade på salsa.

Söndagen vi hade sett fram emot började med spårvagnen ut tidigt till Old Trafford och in på Bishop Blaize för hitta den rätta stämningen och det var högt i tak och förhoppningarna höga. United började bra utan att få till någon riktig målchans och som från en klar himmel gör City 0-1 men vi satt nog till mans och trodde att SIR Alex skulle gjuta mod i våra killar i halvlek, Men andra halvlek hade knappt börjar förrän Johnny Evans fick rött kort och sedan rann det liksom bara iväg. Det finns många saker och olika själ att det gick som det gick lika tråkigt som det var denna dag var det det roligt när vi hämtade medaljerna i våras.
”We never die” We never die”. Snabbt iväg med taxi till hotellet för att hämta våra väskor och vidare till flygplatsen för flyg med City Airline hem till Göteborg. GLÖM GLÖM ……..

Reflektion onsdagen den 5 oktober och sportradion tog upp Munchen 1958 och Manchester United, måste rekommendera detta program som går att lyssna på i efterhand och framför allt en eloge till Mikael Österdahl som gjorde ett balanserat intryck och visade att han var påläst i ämnet. BRA!

Nästa reseberättelse kommer efter Newcastle matchen…..

/Red-Top

Senaste artiklarna

Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på svenska och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM SUPPORTERKLUBBEN   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS