Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Rafael nära en comeback

Rafael da Silva skadade sig redan i säsongsupptaktens Community Shield-seger mot Manchester City. Nu är han äntligen på god väg tillbaka i spel.

Oturen var framme redan i säsongens första officiella match då brassetvillingen hoppade in som avbytare och genast slog en axel ur led. Sedan dess har han varit ur spel. Men nu är han tillbaka i träning.

– Rafael har tränat i över en vecka. Kontaktsituationen är något vi är medvetna om eftersom det var en omfattande operation på hans axel, säger Sir Alex Ferguson till ManUtd.com.

Det troligaste är att Rafael nu luftas i reservlaget innan han tas ut i en startelva i Premier League. Efter två månader på läktaren lär matchformen vara så där.

– Vi hoppas kunna klämma in en reservlagsmatch för honom eftersom han går framåt på ett bra sätt. Det har inte blivit några bakslag, han har tränat varje dag, säger Ferguson.

Vad gäller andra ordinarie spelare är Ashley Young enligt Physioroom tveksam till spel i dagens match mot Everton, medan Ryan Giggs definitivt inte är aktuell.