Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Everton – Manchester United

Fortfarande rörigt i försvaret, men ändå hållen nolla och tre poäng i en mycket svår bortamatch. Här kommer spelarbetygen från Goodison Park.

10: Utomjordisk
9: Världsklass
8: Mycket bra
7: Bra
6: Godkänd
5: Underkänd
4: Usel

Startelvan:

David de Gea (90 minuter)
Gjorde ett stabilt intryck även i publiktrycket på tajta Goodison Park. Plockade ned, boxade bort och fick göra flera räddningar på de åtta skott som Everton fyrade av mot mål. Stod rätt placerad och kunde med lätthet ta de flesta, men hade hjälp av ribban på Leighton Baines klockrena frispark i andra halvlek.
Betyg: 7,5

Patrice Evra (90 minuter)
Lyfte sig från en mycket dålig kaptensinsats mot City och höll ganska rent på sin kant. Var framträdande i matchinledningen och slog det precisa inlägget som gav målet. Efter det gick han inte längre till attack utan såg mest ut att vilja säkra hemåt.
Betyg: 7

Jonny Evans (90 minuter)
Fick trots katastrofinsatsen mot City chansen igen redan nu, tack vare Chris Smallings nya skada. Gjorde en ganska bra insats med tanke på hur sänkt han måste ha varit rent psykiskt den senaste veckan, men han tappade ett par farliga bollar som Everton kunde förvaltat bättre. Men godkänt blir det.
Betyg: 6

Nemanja Vidic (90 minuter)
Det tog ett par matcher men nu är vår store ledare tillbaka. Och han visade det när han körde över Leon Osman i första halvleken. Bort med bollen, ingen frispark, klart och betalt. Tajmingen har förbättrats sedan utvisningen i Champions League men han har ett par tre matcher kvar till den riktiga formen.
Betyg: 8

Phil Jones (90 minuter)
19-åringen var tillsammans med Vidic ledande i försvaret, som dock har en bit kvar till den stabilitet vi förväntar oss av en mästarklubb. När det stundtals blev virrigt var det ofta Phil som rensade bort bollen eller löste situationen med en fräck kortpassningskombination. Det här blir bara bättre och bättre.
Betyg: 7,5

Ji-Sung Park (90 minuter)
När Fletcher glömt bort hur man vinner boll på mittplan är det skönt att ha en Ji-Sung Park i laget som kommer ihåg. Bilyaletdinov kom ingenstans mot ”Parken” och byttes ut i halvtid. Sedan sprang han in centralt när Cleverley utgick skadad.
Betyg: 7

Tom Cleverley (57 minuter)
Comebacken varade bara i en knapp timme men det var Uniteds bästa timme. Drog upp passningstempot på ett i övrigt ganska trögt mittfält och kombinatinerna med Welbeck bli ofta farliga. Efter han utgick tappade United allt i anfallsväg. Som tur är ska skadan inte vara allvarlig och han är tillbaka redan om en vecka.
Betyg: 7,5

Darren Fletcher (90 minuter)
Lyckades inte vinna kampen om mittfältet och föll för ofta ned i knäet på försvararna. Men han kämpade heroiskt i det egna straffområdet för att få bort bollen flera gånger och tog oss ur knipor vid några tillfällen. Syntes tyvärr inte till i anfallsspelet.
Betyg: 6

Danny Welbeck (73 minuter)
Klev in till vänster på mittfältet då Ashley Young blivit skadad och visade pigga fötter och sin karaktäristiska löpvilja. Men han borde utmana med ännu fler djupledslöpningar. Kommer inte riktigt till sin rätt ute på kanten men gjorde sitt jobb och offrades sedan i ett defensivt byte.
Betyg: 7

Wayne Rooney (90 minuter)
Nu är jag less på att skriva att Wayne Rooney kämpade och slet. Visst, han fick kramp. Men. Vad har hänt med killen som sputade in nio mål i inledningen av säsongen? Hans enda skottläge förstördes av att domaren stod i vägen, men Rooney måste ju skapa mer än vad han gör för tillfället. Mot City kom han ned och mötte i baklinjen, nu dök han ned i någon slags Scholes-position på mittfältet. Nej Wazza, nu måste du börja spela mer som en anfallare igen.
Betyg: 6,5

Javier Hernandez (67 minuter)
Får bara hålla med MUSS-bloggaren Mats Walter Svensson. Chicharito får springa offside tusen gånger bara han gör sådana mål som det han gjorde i denna match. Segermålgörare, men har någon sett till honom sedan dess? Var på rätt plats en gång och det räcker för denna striker, men vad hände med markeringen? Man kan ju tycka att Leighton Baines borde veta vem mexikanen är vid det här laget.
Betyg: 7,5

Avbytare:

Nani (33 minuter)
Kom in och var helt okej. Men var var kontringarna när Everton tryckte på i andra halvlek? Saknar Nani anno 2010/11 och hoppas att han vaknar snart. Gjorde också de konstigaste försök till att fördröja spelet, ont i ryggen när han ska kasta inkast. Den var ny.
Betyg: 6,5

Dimitar Berbatov (23 minuter)
Efter pris som matchens lirare i Ligacupen belönades han med några minuters spel i ligan. Och jag vill påstå att han var bäst av inhopparna. Fick inga direkta målchanser när hela laget backade hem, men gjorde ett bra jobb i försvarsspelet.
Betyg: 6,5

Antonio Valencia (17 minuter)
Sir Alex anser nog att Valencia tar större ansvar defensivt än Welbeck. Det stämmer nog också. Men han höll på att ställa till det med en farlig dribbling på egen planhalva när Everton tryckte på för en kvittering. Spelade för lite för ett redigt betyg.