Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför Manchester United – Otelul Galati

Rumänerna spelar sin första match i England och största i karriären när de besöker Old Trafford på onsdag. United har åkt på ett par skador sedan sist men ska ändå skicka hem Otelul med noll poäng.

Eftersom jag jobbar kväll på tisdag blir det en tidig rapport inför onsdagens match i Champions League. Liksom i förra omgången står Otelul Galati från Rumänien för motståndet, men denna gång på trygga Old Trafford. Då blev det 2-0 efter två straffmål av Wayne Rooney. Denna gång kräver jag en enklare seger.

Och seger kräver även Sir Alex Ferguson:

“We have to win on Wednesday, without doubt. We’re at home and I expect us to win and, if we do that, it’s in our hands when we play Benfica at home.” – Sir Alex Ferguson.

United har haft en ovanligt tuff resa i Europa hittills och ligger tvåa i grupp C. Efter tre omgångar har vi bara kammat hem fem poäng och har två pinnar upp till Benfica, som i sin tur får räknas som favoriter på hemmaplan mot Basel. Otelul Galati står fortsatt på noll poäng.

United kommer stärkta av en bortaseger mot Everton, som förhoppningsvis kan ge laget lite momentum efter en period av skador, dåligt spel och tappade poäng. Målskyttet måste komma igång igen och denna match får ses som ett ypperligt läge att börja producera igen.

Otelul ligger åtta i Liga 1 hela nio poäng efter ledarna Dinamo Bukarest, men de tog en viktig 1-0 seger mot mittenlaget Gaz Metan Medias i senaste omgången.

Skadeläget mörknade igen
Tom Cleverley var tillbaka i startelvan mot Everton. Det varade i 57 minuter innan mittfältaren haltade av igen. Sedan meddelades att både Chris Smalling och Ashley Young blir borta ett tag. Smalling har åkt på en fraktur i foten och verkar bli borta hela november medan Young hämmas av en ond tå.

Rafael da Silva är åter i träning men knappast i spelbart skick än. Ryan Giggs comebackdatum är enligt Physioroom 6 november och således kan även han strykas.

Nemanja Vidic blev onödigt utvisad i förra matchen och är avstängd. Det talar för att Rio Ferdinand är åter i startelvan efter att ha suttit på bänken på Goodison Park i helgen.

I Sir Alex Fergusons finns det nog tankar om att vila spelare till ligaspelet. Redan på lördag väntar ju ännu en hemmamatch, men mot en av säsongens stora besvikelser – Sunderland. Dock ett lag som United inte brukar ha så lätt för alla gånger.

Startelvespekulationer
De stora frågetecknen borde vara om det är befogat att spela en halvskadad Ferdinand eller satsa på att vädra Fabio och isåfall flytta in Phil Jones centralt bredvid Jonny Evans. Är Ferdinand mot förmodan fri från skavanker vilas nog istället Patrice Evra. Men det kan rentav bli ännu en match som högerback för Antonio Valencia, vilket isåfall innebär att både Ferdinand och Evra vilas.

Om inte Antonio Valencia spelar back plitar jag ned honom direkt. Eftersom Young och Giggs är strukna spelar Nani, Ji-Sung Park eller Danny Welbeck till vänster. Magkänslan säger Nani.

Frågan är om det inte är dags för Michael Carrick att spela igen, om han inte har en hemlig skada. Annars får Darren Fletcher bära mittfältsankaret igen. Anderson var bänkad senast och kan nog få starta nu. Tom Cleverley lär vilas för att kanske kunna spela på lördag.

Jag tror att Wayne Rooney och Chicharito får starta på topp som när lagen möttes senast.

I Otelul Galati saknas backen Milan Perendija som även han åkte på ett rött kort i förra omgången.

Med en förlust de senaste 33 hemmamatcherna i Champions League talar inte bara förnuftet utan också statistiken för en enkel seger för United. Trots skador och avstängningar.

Domare:
Marijo Strahonja, en lärare från Zagreb, dömer sin första match i Champions League efter att ha varit på FIFA:s lista sedan 2005. Kroaten har däremot mycket erfarenhet från internationell fotboll på U17, U19 och U21-nivå.

TV:
Matchen visas på Viasat X-tra 2 med start 20.45.