Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United upp i topp

2-0 hemma mot Otelul Galati och Benficas 1-1 hemma mot Basel betyder att United nu leder sin Champions League-grupp.

Hjälten för dagen heter Benjamin Huggel och är lagkapten i FC Basel. Hans 1-1 borta mot Benfica betyder att United nu leder grupp C på målskillnad. United slog samtidigt planenligt Otelul Galati.

När lagen möttes nere i Rumänien slutade det 2-0 till United. När de ikväll återsågs på Old Trafford blev siffrorna de samma. Utan att imponera vann United efter att ett tidigt mål av Antonio Valencia gett hemmalaget övertaget. Wayne Rooney spikade slutresultatet i slutminuterna.

Valencia på rätt plats
Det började bra. Som vanligt lyckades Sir Alex Ferguson med att överraska i laguttagningen, genom att starta med Dimitar Berbatov och Michael Owen på topp och med Wayne Rooney som mittfältare.

Och det gav frukt. Michael Owen sprang mot första stolpen, drog på sig försvararnas fokus när Phil Jones inlägg damp ned. Han prickade inte bollen, men den gick vidare till en omarkerad Antonio Valencia på bortre stolpen. Det var bara att sätta dit foten. Men där var det slut på det roliga.

Tre minuter senare var matchen över för Owen, som i målsituationen drog på sig en sträckning i vänster ljumske. Javier Hernandez introducerades i matchen men lyckades inte näta.

United ägde den första halvleken med 68-32 i bollinnehav under de första 25 minuterna. Men de hade bara ett skott på mål och det var just målet.

Jonny Evans drog på sig ett gult kort efter 35 minuter och David de Gea fick i halvlekens slutskede göra en fin reflexräddning efter ett skott ändrat riktning på Rio Ferdinands fot. Nani slog en alldeles för dålig bakåtpassning som resulterade i den situationen. En av många felpass av United.

Roligt att se var Rooneys insats på mittfältet. På Scholes-manér slog han flera precisa bollar ut på högerkanten. Men det är ingen lösning jag skulle vilja se permanent. Tyvärr hade vi behövt hans kompetens för att skapa fler chanser på den sista tredjedelen.

Gav bort bollen
Den andra halvleken var ett sömnpiller där det ärligt talat var lätt att nicka till några gånger efter en tung dag på jobbet. Berbatov finlirade på topp, var delaktig i 1-0, bjöd på luriga passningar men kom bara nära när det kom till målchanser.

När han fick chansen från nära håll efter ett av matchen snyggaste anfall gick skottet rakt på målvakten. I 75:e minuten kunde han punkterat matchen, skottet gick förbi målvakten men träffade sidonätet. Där emellan kom Anderson nära ett nytt mål efter en fin upprullning av försvaret, men en försvarare kunde rensa på mållinjen.

Rooney punkterade matchen
Otelul Galati såg chansen till att kvittera och tog faktiskt över mer och mer. De skapade ett par chanser och låg på högt upp i banan medan United fortsatte att slå bort mycket passningar. Men en mycket säker David de Gea gjorde inga misstag och höll rent framför sitt mål.

Istället var det Rooney som punkterade matchen när han i 87:e minuten tog publikens rekommendation och sköt. Inte ett bra skott, men ett skott som gick i mål efter det ändrat riktning på en täckande försvarare.

Ezekiel Fryers fick efter det göra sin debut i Champions League i ett byte med Jonny Evans.