Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Enkel vinst för reserverna mot Wigan

United tog under torsdagskvällen en enkel vinst mot Wigan när man vann med 4-1 efter två mål av Morrison, ett av Petrucci och ett av Fryers.

United kom till spel med en mycket offensiv uppställning och ett intressant lag. Wigan å sin sida hade ett ganska anonymt lag för dagen, lite överraskande eftersom de ofta ställt upp med flera meriterade spelare.

Efter en avvaktande första tio minuterna tar United tag i taktpinnen och dominerar ganska stort mot ett välsamlat Wigan. Men som så många gånger förr bryter Morrison mönstret, han får en bra passning, vänder upp och avancerar mot mål innan han vickar åt sidan och avlossar ett skott i bortre hörnet som målvakten inte hinner stoppa. United fortsätter att spela med en enorm rörelse och ett fruktansvärt precist passningsspel. Dock står sig 1-0 halvleken ut, trots att Pogba slår en nästintill perfekt frispark som målvakten mirakulöst nog räddar.

I andra halvlek är det bara en tidsfråga innan United ska avgöra det hela. Det gör man också tio minuter in i andra halvlek när William Keane spelar fram Morrison i djupled som skjuter i fel hörn för målvakten som inte har en chans att ta den. Men United var inte klara och tio minuter senare ökar Petrucci på ledningen till 3-0. Petrucci själv bryter ett dåligt uppspel och slår den till Lingard i djupled som försöker slå ett inlägg men målvakten kan styra ut den rakt i gapet på Petrucci som dunkar in den stenhårt i nättaket. 4-0 kommer också, efter en hörna slår nyinbytte Cofie ett inlägg till mittbacken Fryers som dröjt sig kvar och kan enkelt nicka in bollen.

Wigan reducerar visserligen tre minuter senare efter ett kanonskott i nättaket från nära håll men det var aldrig något snack om saken. United dominerade från start till slut och såg verkligen till att åskådarna fick njuta av den offensiva fotboll som spelades.

För dagen gör nästan alla en suverän insats, men Morrison, Petrucci och Michael Keane är de som utmärker sig mest. Annars var Ben Amos bra i målet igen, gör en kanonräddning när han väl får ingripa. Rafael var pigg i comebacken men tröttnade på slutet och släppte en del förbi sig. Mittbacksparet Keane och Fryers bra, där den förstnämna var en av de bästa på plan medan den andre gjorde ett mål. Vermilj var godkänd, men halkade på baklängesmålet och gjorde en del felbeslut på offensiv plan.
Pogba har sina moment, men hittar inte alltid rätt i spelet från kanten. Lingard kommer aldrig riktigt in i matchen utan att för den skull vara dålig. Will Keane är inte så delaktig alla gånger men gör oftast något bra när han har bollen.

Petrucci väldigt mogen och lugn i spelet, krönar det med ett mål också. Gibson som också gjorde comeback efter skada spelade bra i en lite mer tillbakadragen roll, lugnt och säkert. Morrison som vanligt dominant och gör två mål, tappar sällan boll och gör rätt saker.

Laguppställning: Amos; Rafael, M.Keane, Fryers, Vermijl (Leao 84); Pogba (Cofie 76), Gibson, Petrucci, Lingard; Morrison; W.Keane (Massacci 71). Oanvända avbytare: Jacob, McGinty.