Matchrapport: Swansea – United 0-1

Klubbens första match på walesisk mark slutade i glädje. Trots ännu en mindre bra match bärgades en vital tre poängare. Som så många gånger för var det vår särskilde mexikanske måltjuv Chicharito som avgjorde.

Swansea, som kanske har en av de tunnare trupperna i PL, ställde upp med ett liknande lag som i Pool-matchen. Enda ändringen var att Sinclair kom in istället för Allen.

Som vanligt var det omöjligt att tippa SAFs startande elva…… Uppmärksammande var att Anderson än en gång inte fanns med i truppen, trots ingen rapport om skada.

Domare var Mike Deane.

Första halvlek
Matchen börjar med ett stort bollinnehav från bortalagets sida och Swansea verkar ha en stor respekt för sin motståndare. SAFs mannar sätter in en hög press som gör att bollen vinns tillbaka lika snabbt som den förloras. Den höga pressen lönar sig efter tio min, då Giggs utnyttjar ett misstag i Swansea backlinjen strax utanför straffområdet. Walesaren snor åt sig bollen, driver några meter och spelar sedan in bollen till en framstormandes Hernandez, som bara ha att sätta foten till och 1-0 är ett faktum!!!
United fortsätter att spela kontrollerat och matchen bjuds inte på någon vidare fart eller frenesi. Swansea får ett jätteläge en bit in i första halvan, då bollen efter slarvigt försvarsspel från bortalaget hamnar hos Sinclair som med öppet mål framför sig inte kan kvittera. Uniteds enda tillstymmelse till chans i första halvan, förutom målet, är när Hernandez på stopptid löper loss i djupet efter en delikat boll från Rooney. På väg mot mål och i tro om att sin anfallspartner har fart i benen, spelar mexikanen in bollen i straffområdet istället för att skjuta själv. Resultatet blir ett inkast till hemmalaget, då Wazza inte hunnit dit.

Domare Deane blåser av efter 46 minuter, minuter som bortalaget kontrollerat till fullo. Enda orosmomentet är hemmalagets Nathan Dyer, en kvick och spännande spelare som snurrade upp både Evra och Rio under första halvan, dock utan att skapa några chanser.

Andra halvlek
I början på andra halvlek är rollerna helt ombytta. Swansea kommer in som ett helt annat lag. Routledge går ut och Allen kommer in. Nu är det istället hemmalaget som sätter in en hög press som United har svårt att spela sig ur. Efter bara några minuter blir Evra varnad efter en sen tackling på Dyer. Strax därefter byts fransmannen ut och Fabio kommer in. Swansea skapar en chans, då De Gea räddar Allens skott ur snäv vinkel. Efterföljande kontring misslyckas en fri Hernandez med mottagningen efter ännu en läcker boll från Rooney.

Trots stort bollinnehav och initiativ på matchen skapar inte Swansea som tur är några farligare chanser. Enda gången man blev orolig var när Sinclair rundade av försvarsspel en ointresserad Rooney på högerkanten. Inspelet når Swansea-spelare vars skott täcks gånger två av Carrick och Rio.

Under de sista 20 minuterna tar United än en gång över kontrollen på matchen, Fletcher och Valencia kommer in på bekostnad av Giggs och Hernandez. Swansea har inte alls några intentioner på ett kvittera På övertid far den mästerlige Phil Jones, som gör ännu en formidabel insats på högerbacken, fram och efter vackert framspel med Valencia kommer så den engelskelandslagmannen fri men träffar dessvärre stolpen. I matchens sista skälvande sekunder får Nani ett läge att definitivt avgöra, men bollen smiter strax utanför Vorms vänster stolpe. Efter tre övertidsminuter blåser så domare Deane av, efter en mycket bra insats, och tredje raka 1-0 segern är ett faktum.

MOTM: Michael Carrick (Phil Jones)

//DANIEL AXMARKER


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS