Matchrapport: Aston Villa – Manchester United 0-1

Manchester United tog med sig tre viktiga poäng i bortamötet mot Aston Villa. En perfekt genomförd första halvlek och en helt godkänd andra halvlek lade grunden till Uniteds första bortaseger på Villa Park sedan säsongen 07/08. Phil Jones fick äntligen göra sitt första mål i Premier League och i United-tröjan, och fler mål kan vi vänta oss av den här killen!

Det dröjde fyra minuter in i matchen innan oturen slog till igen. Chicharito faller ner på marken, och skadar ledbandet. Rapporterna säger att han är borta i en månad. ”Tacksam start”, men matchen var inte slut där trots allt. Annars en rätt så väntad elva från United förutom att kanske Jones fick starta på mittfältet. Anledningen till det bör vara att Ferguson väljer att spela med Fletcher från start borta mot Basel nästa vecka. Även De Gea bör vara tillbaks mellan stolparna mot Basel.

Lagen startade på följande vis:

Manchester United (4-2-3-1): Lindegaard; Smalling-Vidic-Rio-Evra; Jones-Carrick; Nani-Rooney-Young; Chicharito

Aston Villa (4-3-3): Given; Hutton-Collins-Dunne-Warnock; Herd-Jenas-Bannan; Albrighton-Bent-Agbonlahor

Matchfakta

United fick sämsta möjliga start när Chicharito gick sönder inledningsvis i matchen. Valencia hoppade in och tog högerkanten (som vanligt) och Ferguson valde att flytta Nani högst upp, en roll som Ronaldo oftast fick spela i under slutskedet av sin United-karriär. Matchen kom i gång nånstans efter 10 minuter och det var genast United som tog kommandot. Carrick och Jones spelade väldigt säkert på mitten ihop, och den förstnämnde verkar ha hittat tillbaks till sin fantastiska form från förra året. Young som var tillbaka på Villa Park igen efter sommarens flytt, fick under första halvleken ta emot hemmafansens burop. Något konstigt om du frågar mig. I den 20:e minuten så får Nani bollen på vänsterkanten, han tar emot den fint och driver bollen framåt innan han slår ett perfekt inlägg med vänsterfoten som Phil Jones enkelt bredsidar in från straffområdet. En rättvis ledning och ett väldigt fint mål. Kul att Jones äntligen fick göra sitt debutmål i Premier League dessutom, tidigare har han ju vart en stolpe och en ribba ifrån sitt första mål

Efter målet fortsätter United sitt fina passningsspel och positionsspel och Aston Villa lyckas inte skapa någonting alls. Innan halvlekens slut så åker Shay Given på en oturlig sträckning när han stoppar en boll utanför straffområdet. Men oturen slutade inte där för Given, efter att Chicharito burits ut på bår, så visade det sig att det förmodligen var den enda (!) båren som fanns på Villa Park. Given fick därför ligga kvar en extra stund på gräsmattan innan två av Aston Villas läkare tog saken i egna händer och bar ut Given själva.

Därefter lyckades United inte skapa något farligt framför Guzan utan rullade mest runt bollen kontrollerat. Under andra halvlek så tappar United lite av sitt fina spel men har fortfarande mest kontroll på plan. Aston Villa kommer igång någorlunda sista 20 i matchen och skapar sig en del farliga lägen genom fasta situationer. Närmast kvittering var James Collins som fick en bra träff med skallen på en chansad höjdboll från Dunne på högerkanten. Lindegaard är dock med på noterna och tippar bollen över till hörna. Matchens andra mystiska skada drabbade Jermaine Jenas när han på ett liknande sätt som Chicharito faller ner, efter att ha trampat på något konstigt på mattan. Kort därefter kommer Petrov och Heskey in i matchen för att ge Villa lite mer rutin och tryck framåt.

Manchester United plockar ut Ferdinand och Young och sätter in Giggs och Welbeck. Skönt att Welbeck får en kvart idag så han förhoppningsvis är redo till bortamatchen mot Basel. Det märks också vilken skillnad det blir med Giggs på plan. Hans första touch, bollkontroll och spelsinne tillhör fortfarande den absoluta toppen, och han skapar genast chanser och möjligheter för övriga i laget när han får med sig bollen.

United håller i bollen bra samtidigt som Villa trycker på men något större lyckas lagen inte skapa. I slutet av matchen får United ett fint läge att döda matchen när Rooney driver bollen ensam mot Villas mål, Welbeck fyller på fint på vänsterkanten och placerar in vad man trodde var 0-2, men reprisen visar att Welbeck precis var offside. Väldigt synd att Rooney inte slog passningen lite tidigare. Matchen tar slut och United åker hem med 3p i bagaget, en väldigt bra genomförd match där samtliga spelare tar sitt ansvar och jobbar hårt. Nästa match spelas i Schweiz, och United måste få med sig minst 1p från den matchen, annars blir det Europa League.

Bäst i United: Vidic, Carrick & Jones


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS