Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: FC Basel – Manchester United

Champions League rullar in på sin sista och avgörande omgång och Manchester United åker till Schweiz för att möta FC Basel på St. Jakob-Park. United behöver ta en poäng för att säkra vidare avancemang i årets upplaga av Champions League. De senaste säsongerna har vi vant oss vid att United varit klara för nästa runda redan efter 3-4 matcher men i år har man tappat onödiga poäng och bl.a släppt in 6 mål varav 5 på Old Trafford, förra året släppte man in 1 ynka mål under hela gruppspelet. För att knipa förstaplatsen i gruppen krävs att Benfica tappar poäng i sin match och United samtidigt vinner. United kan alltså inte vara säkra på förstaplatsen i gruppen även om man vinner över Basel, kan vara värt att notera.

FC Basel: Leder den inhemska ligan 6 poäng före tvåan Luzern och verkar köra vidare på ett imponerande sätt. I oktober gick FC Basel och managern Thorsten Fink skilda vägar då han skrev på ett treårskontrakt med tyska Hamburger SV. Heiko Vogel leder nu laget(var assisterande åt Fink) och verkar fortsätta där Fink slutade, med att spela en frejdig anfallsfotboll. Lagets bäste målskytt, Alexander Frei som gjort 15 mål hittils i år blir något att hålla reda på Unitedförsvaret. Basel är nu vädligt nära att ta sig vidare från Champions Leagues gruppspel och med sina fanatiska fans i ryggen blir de en hård nöt att knäcka för Fergusons mannar.

Manchester United: Inledde säsongen på ett strålande sätt och verkade ostoppbara ett tag och bara öste in mål. Sen gick Cleverley sönder och spelet började hacka riktigt ordentligt. Det saknades något i laget och man hade inte alls samma one-touch fotboll som man visat tidigare på säsongen. Hur som helst så var man obesegrade ända fram till derbyförlusten mot City. Efter den matchen har Ferguson försökt täppa till försvaret ordentligt och lyckats med det. Nu fattas bara den fantastiska offensiven som fanns i början av säsongen. Skador och avstängningar på viktiga spelare kan också vara en orsak till det knackiga spelet i årets CL. Krysset räcker alltså för att United ska gå vidare och kan även räcka till förstaplatsen om nu Benfica torskar mot Otelul.

Form Guide :

FC Basel (WWWWD)

3 Dec ’11 : FC Basel 1 – 0 FC Luzern
22 Nov ’11 : Otelul Galati 2 – 3 FC Basel
19 Nov ’11 : FC Basel 1 – 0 BSC Young Boys
5 Nov ’11 : FC Lausanne-Sport 2 – 3 FC Basel
2 Nov ’11 : Benfica 1 – 1 FC Basel

Manchester United (WLDDW)

3 Dec ’11 : Aston Villa 0 – 1 Manchester United
30 Nov ’11 : Manchester United 1 – 2 Crystal Palace
26 Nov ’11 : Manchester United 1 – 1 Newcastle United
22 Nov ’11 : Manchester United 2 – 2 Benfica
19 Nov ’11 : Swansea City 0 – 1 Manchester United

Möjliga startelvor

FC Basel (4-4-2) – Sommer, Abraham, Dragovic, Park, Steinhofer, Cabral, Shaqiri, F. Frei, Xhaka, Streller, A. Frei

Heiko Vogel lär knappats förändra speciellt mycket i det lag som besegrade Otelul Galati i senaste omgången. Med Streller och Frei på topp och med den sistnämndes namne Fabian Frei som varit något av ett utropstecken på Basels mittfält i år och tillsammans med Shaqiri så är han den mest kreativa i det schweiziska laget. Sommarförvärvet Parj Joo-Ho har också varit en viktig spelare med sina ljupledslöpningar på vänsterkanten, det troliga är dock att han kommer att ha fullt upp med Uniteds yttrar för att täcka upp i defensiven. Abraham och Dragovic måste täppa igen hålen som uppstod på Old Trafford om FC Basel ska kunna få med sig något från morgondagens match.

Manchester United (4-4-2) – De Gea, Vidic, Ferdinand, Evra, Smalling, Fletcher, Jones, Young, Nani, Welbeck, Rooney

Trots att han värmde bänken i lördagens match på Villa Park så har SAF sagt att David de Gea vilades till matchen mot Basel. Rio Ferdinand klev av mot Villa men förväntas ändå starta i mittlåset tillsammans med Nemanja Vidic som är tillbaka efter avstängning. Smalling och Evra förväntas ta hand om varsin kant även om Evra varit skakig i vissa matcher i år så skulle det förvåna mig oerhört om han bänkades. I Michael Carricks frånvaro på det centrala mittfältet förväntar jag mig att Phil Jones spelar som gjorde en helgjuten insats på mittfältet på Villa Park. Bredvid honom kan jag tänka mig att Fletcher spelar. Nani och Young tar yttermittfältsplatserna och tillsammans med Wayne Rooney på topp tror jag Danny Welbeck spelar.