Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United körde över Wolves

En poet konstaterade efter att laget slagits ur Champions League i onsdags att Manchester United är slut. Hur svarar man på det? Jo, genom att puckla på Wolverhampton med 4-1 i ligan.

Han kan lägga orden på ett sätt som får det att pirra lite skönt i magen på vissa, men vad Markus Birro däremot inte lyckats stava sig till är det här: WE WILL NEVER DIE.

Spelarna i Manchester United hade inte läst eller för övrigt någonsin hört talas om Markus Birro, men de såg revanschlystna ut och försvarsspelet var koncentrerat större delen av matchen. Efter ledning 2-0 (Nani, Rooney) reducerade Wolves tidigt i andra halvlek, men bara för att snabbt därefter ligga under med 4-1 (Nani, Rooney). Viasat Sports kommentator kallade det att sir Alex Ferguson ”får lite arbetsro”.

Phil Jones gav allt i närkamperna, Michael Carrick gick framåt mer än vanligt och Nani hade bestämt sig för att göra en kanonmatch. Wayne Rooney återuppstod från dödsriket och gjorde inte ett, utan två spelmål. Antonio Valencia som inte haft någon lyckosam säsong hittills utmanade gång på gång sin back från högerkanten och spelade fram till viktiga 3-1.

Jämfört med onsdagens match mot Basel tillförde också Welbeck ytterligare passningsalternativ framåt.

Nani hyllades
Nani fick stående ovationer när han byttes ut efter 76 minuter, två mål rikare.Det första kom redan efter 17 minuter. En skottfint, en skottfint till och sedan ett skott i ”fel” hörn för målvakten. Nani tog emot bollen på bröstet strax utanför straffområdet innan han prickade in 1-0 till United.

Rooney söker målformen
Rooney hade innan dess frispelats av Carrick men nekats ett mål genom en bra räddning när Hennessey lyckades styra till hörna.

Fem minuter senare var Jones nära ett mål när han kastade sig fram men inte nådde bollen i ”slottet”. United vände spelet blixtsnabbt genom Welbeck upp till Nani, som fintade bort sin back och spelade in bollen.

Det märks att Rooney söker efter ett mål och det extra tydligt när han i 24:e minuten från 30 meters håll kanske lite väl optimistiskt försökte lobba bollen över Hennessey. Men vid nästa försök tre minuter senare gick det bättre.

Wazza tog emot utanför straffområdet, vände upp, tog ett steg åt höger och sköt in 2-0 bakom en skymd målvakt. Det dröjde, men hans mål nummer tio för säsongen kom till sist.

Evra på hälarna
Wolverhampton utnyttjade redan tidigt i andra halvlek Uniteds svaghet den här säsongen, försvaret på inlägg. Steven Fletcher reste sig över Patrice Evra och nickade in reduceringen i bortre krysset. Evans fanns på plats och touchade bollen men lyckades inte med att styra bollen över ribban.

Welbeck fick chansen att öka på ledningen igen i 51:a men fick till en alldeles för obeslutsam träff när Valencias inlägg fann Manchestersonen vid den bortre stolpen.

Två tvåmålsskyttar
Istället var matchens lirare Nani några minuter senare framme och släckte hoppet för Wolves. Valencias stenhårda inlägg efter marken placerades distinkt in med en bredsida och Uniteds fans kunde andas ut igen.

Rooney ville sedan inte vara sämre och spädde sedan på med Uniteds i matchens fjärde mål. En halvvolley som betydde hans elfte för säsongen.

Bollen ligger nu hos Manchester City, som på söndagen möter Chelsea i en svår match på Stamford Bridge. Det skiter United i. Deras jobb är ett vinna sina matcher och det gjorde de idag.

En lite glögg på det.