Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Man Utd – Blackburn

Ett United i form möter ett Blackburn som ligger klart sist i Premier League. Hemmalaget har 5 raka ligavinster, bortalaget har tagit 4 poäng på sina 5 senaste. Så det kan väl bara sluta med hemmaseger?

Manchester United:
Ända sedan den usla, nesliga, ja allt annat än bra insatsen mot Basel i CL, så har United ryckt upp sig. Detta trots att man som vanligt ligger i topp på skadelistan, det är inget annat än oerhört starkt att ha samma poäng som city när 18 matcher är spelade, med tanke på situationen. Bragdmässigt. För någon månad sedan låg United 8 poäng efter och med en klart sämre målskillnad. Idag är poängen uppätna och målskillnaden nerkrympt till bara 5 mål. United har gjort nästmest mål och släppt in minst i ligan, detta trots att det enbart är fjärdevalet Jonny Evans som kommit upp i 2/3-delar av matcherna i mittförsvaret och Vidic endast spelat 6 av 18 matcher. Högerkanten har varit ett aber, 4 spelare har spelat där, och då har inte den som kanske var tilltänkt (Rafael) gjort en enda start i ligan.

Skador:
Skadelistan är som sagt rejäl, och har varit så under i stort sätt hela säsongen. Missar matchen definitivt gör Anderson, Vidic, Fletcher och Evans. Det har varit knapphändiga uppgifter på ett gäng spelare som också troligen missar matchen, det är Young, Cleverley, Fabio och Owen. Chris Smalling är sjuk och missar matchen. Rio Ferdinand kanske kan ta en bänkplats och Phil Jones är troligen tillbaka efter sina skador. Rafael har varit på bänken ett par matcher men saknar tillräckligt med träning, annars ser det oerhört tunt ut i försvaret med bara Evra som 100% frisk.

Jag tror att Valencia får fortsätta till höger i försvaret med Carrick och Jones i mitten och Evra till vänster. Gibson får då fortsätta centralt på mitten ihop med Giggs, på kanterna tippar jag på Nani till höger och Park till vänster. I anfallet bör det bli Berbatov och Rooney, med tanke på bulgarens match sist, men bli inte förvånad om Welbeck eller Hernandez dyker upp bredvid Rooney. Och vem står i mål egentligen? Lindegaard har fått förtroendet de sista matcherna, men knappast för att De Gea sviktat, snarare tvärtom har han varit lysande. De Gea är ju en målvakt med fler och bättre kvaliteter, dock har Lindegaard pondusen som krävs mot vissa typer av lag, dessutom har jag någonstans i bakhuvudet att Sir Alex vid något tillfälle sagt att han skulle vila De Gea under julen (har dock suttit på bänken).

Troligt lag:
Lindegaard
Valencia, Carrick, Jones, Evra
Nani, Gibson, Giggs, Park
Rooney, Berbatov

Bänk: De Gea, Rafael, Fryers, Ferdinand, Welbeck, Hernandez, Macheda

Blackburn Rovers:
Bortalaget har också enorma skadeproblem, men lyckades ändå få med sig 1-1 borta mot Liverpool senast, vilket man kan tacka målvakten och försvaret för. Missar matchen gör målvakten Robinson, backarna Nelsen, Givet, Dann och Salgado samt. mittfältaren Grella. David Dunn och Junior Hoillett testas på matchdagen.
Man har tagit 4 poäng på de 6 senaste matcherna och är 3:a från slutet i tabellen på det, bara Bolton och Q.P.R är sämre. Man är det enda laget i ligan som ännu inte hållit nollan, samtidigt så är United den enda laget som ännu inte gått mållösa från någon match. Blackburn gjorde en försvarsmässigt stark insats mot Liverpool senast och jag tror att samma lag startar som då.

Preliminär trupp:
Bunn, Kean
Samba, Lowe, Hanley, Henley, Morris
Nzonzi, Rochina, Pedersen, Petrovic, Dunn, Hoilett, Olsson, Formica, Vukcevic
Yakubu, Goodwillie, Roberts, Slew, Blackman

Troligt lag:
Bunn
Lowe, Samba, Hanley, Henley
Formica, Dunn, N’Zonzi, Pedersen, Hoillett
Yakubu

Bänk: Kean, Morris, Olsson, Petrovic, Vukcevic, Rochina, Goodwillie

Statistik:
Lagen har mötts 96 gånger i ligan genom åren, United har vunnit 44, Blackburn 27. Hemma på Old Trafford har United 28 segrar på 48 matcher, Blackburn har vunnit 11 gånger, senaste gången var 24/9 2005.