Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester City – Manchester United

Då var det dags för derby igen. Nu för tiden är det dock inte bara ett derby utan så mycket mer. Det är de två bästa lagen i ligan som nu ska mötas i FA Cupens tredje omgång. Det är inte gulligt, roligt eller spännande utan det är ett nytt slag i kriget om Manchester.

Manchester City
Citys spel har inte sett lika bra ut under de senaste matcherna och resultaten har precis som Uniteds inte gått deras väg. Senaste resultaten i ligan är 3 vinster, 1 oavgjord och 1 förlust på lagets 5 senaste matcher.
(H) Arsenal 1-0
(H) Stoke 3-0
(B) W.B.A 0-0
(B) Sunderland 0-1
(H) Liverpool 3-0

Mancini gnäller över att han bara har 17 spelare i sin trupp tillgängliga till den här matchen och personligen anser jag att tappa Yaya Toure till Afrikanska Mästerskapen kan stå City dyrt.
Lägg till att Barry är avstängd den här matchen så innermittfältet kommer troligtvis bli Milner/De Jong. Även Mario ”den levande fyrverkeripjäsen” Balotelli ska vara otillgänglig.

Manchester United
Det har varit två tunga matcher för både spelare och fans. Det har inte alls stämt spelmässigt och det krävs att spelarna tar tag i det här om vi ska gå vidare till nästa omgång.
United har mycket skador men det är vi vana vid den här tiden på året. Hoppet finns att Evans, Smallling och Cleverley blir startklara men inget är säkert där.
Det finns mycket revansch att utfodra på City. Dels den tunga förlusten i höstas samt från i våras då City slog ut oss i semifinalen i FA Cupen.
Men vi har tradition att slå City, det finns i vårt blod och historien talar för oss.
De senaste 10 matcherna mot City har slutat med 6 segrar, 1 oavgjord och 3 förluster.

Hur kommer då laget se ut? Vem vågar sia in i framtiden och ta sig in i Sir Alexs huvud?
Jag ger mig inte på någon gissning utan lämnar det till mer våghalsiga personer. Jag väntar med spänning på laguttagningen tills imorgon istället.

Vad talar då för United?
Redan innan nämndes det att vi har ett övertag historiskt sett.
Revanschen sen de senaste två gångerna lagen möttes.
Det är bara Giggs och Darren Fletcher som vunnit FA Cupen med United. Så motivation borde det finnas gott om.

Matchstart imorgon är kl 14:00