Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Rooney, Vidic och Ferguson fick priser

Fifas Ballon d’or gala har nyss varit och det blev i alla fall tre stycken från United som fick priser vilket man kunde vänta sig genom att vi spelade Champions League final 2011.

Rooney och Vidic kom med i årets världslag som 50 000 proffesionella fotbollsspelare runt hela världen röstat fram, så här såg hela laget ut, och det är ju inget lag man skulle vilja möta direkt.

Iker Casillas
Daniel Alves, Gerard Pique, Nemanja Vidic, Sergio Ramos
Andres Iniesta, Xabi Alonso, Xavi
Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Wayne Rooney

Våran Sir Alex Ferguson gick ta emot FIFA Presidential Award vilket är en typ av hederspris. Han fick det för att han gett så mycket till sporten fotboll och varit manager så länge för en och samma klubb, och dessutom vunnit mycket. Här nere har ni lite hyllningar till honom från andra.

“We are all really lucky at Manchester United – really lucky – to have had 25 years of absolute paradise. Every season we are expecting to win something, and we usually do. And it’s because of the manager, nobody else.
“The success we have had has just been phenomenal. He has been so successful that he must certainly go down as the greatest manager in the history of the game. I would say more than that. In sport, in any sport, nobody has done more than he has done.”
-Sir Bobby Charlton

“I don’t know anybody who has done 25 years at the top level with the same club. It is exceptional. Certainly nobody will do it again.” – Arsene Wenger

“Sir Alex is a unique manager in the history of Manchester United. Sir Alex is a unique manager in the history of English football. And Sir Alex is a unique manager in the history of European football.” – Jose Mourinho

En konstig sak också kan man tycka var att Neymar fick priset för årets snyggaste mål, jag trodde bara det fanns ett att välja av och ni vet säkert vilket jag menar. Messi fick guldbollen vilket inte är så ovanligt nu för tiden men det var han värd.