Utslagna av ärkerivalen

Det blir Liverpool som avancerar vidare till FA-cupens femte runda efter 2-1 hemma på Anfield. David de Gea fick skulden efter tveksamt agerande, medan delar av hemmapubliken agerade SKAMLÖST.

Liverpool blev bjudna på ledningsmålet, men symboliskt för ett kämpande United var att just Ji-Sung Park kvitterade i de psykologiskt viktiga minuterna just innan halvtid. Det räckte däremot inte, då Liverpool sänkte United med ytterligare ett mål cirka fem minuter från slutsignalen.

Skämde ut sig
Tyvärr skulle en stor del av snacket på twitter komma att handla om de nya rasistattacker som Patrice Evra fick utstå, med allt från barn som pekade finger och vuxna män som gjorde apljud och gestikulerade. Bildbevis finns.

Det är en skam om de här personerna kommer undan ostraffat, oavsett vilken arena de håller till på – Old Trafford inkluderad.

United och Antonio Valencia skapade matchens första riktiga möjlighet med ett hårt skott som gick klockrent i stolpen och ut. En decimeter åt höger och det hade varit 1-0. Istället var det Liverpool som bjöds på matchens första mål.

David de Gea fick förtroendet mellan stolparna, efter att Anders Lindegaard startat de senaste ligamatcherna. Men redan efter 20 minuters spel vaknade diskussionen till liv igen.

På mellanhand – igen
De Gea hamnade på mellanhand som han gjort några gånger under säsongen. Samtidigt nådde Agger högre än samtliga Unitedspelare. Danskens nick nuddade De Geas höga lugg men gick i mål till 0-1, och Lindegaard skickades dessutom ut för att värma upp.

Tidsstudiemannens statistik visade på ett övertag för United med 59 procents bollinnehav, men spelet på den sista tredjedelen hade inte lett fram till mycket. Danny Welbeck isolerades, ofta omringad av flera försvarare och inspelen hittade inte rätt adress bakom en välplacerad backlinje.

Park kvitterade
Men den livsviktiga kvitteringen kom efter heroiskt förarbete av Rafael sju minuter innan halvtidsvilan. Brassen störtade fram på högerkanten och fick med sig bollen i kamp med före detta Newcastlespelaren Luis Enrique, hann upp bollen innan kortlinjen och slog ett lågt inlägg snett inåt bakåt. En fristående Park mötte inlägget direkt, fick kalasträff med vristen och borrade in bollen lågt vid den första stolpen.

Efter pausen tände matchen till rejält med chanser åt båda håll. Valencia vinkade för en straff efter en misstänkt hands på en Liverpoolspelare.

Någon minut senare var det Andy Carrolls tur att rasa mot domaren efter en tilltrasslad situation där Chris Smalling till sist fick undan bollen. Oklart om det var en hands han ville ha det till eller om han blivit fasthållen. En hyfsad målchans blev det iallafall.

Welbeck petade sig sedan förbi José Reina, men bollen hanns upp av Skrtel, som kunde rensa undan framför nosen på Welbeck.

Scholes visade klass
Matchen fortsatte att bölja fram och tillbaka medan Liverpool ersatte Maxi med Dirk Kuyt och Jamie Carragher med Charlie Adam. United backade och inriktade sig mer på snabba omställningar. Steven Gerrard lämnade lite förvånande planen efter 71 minuter och in kom Craig Bellamy.

Liverpool skapade bra tryck i anfallsspelet, men utan att komma till några jättechanser. Samtidigt blev De Gea varm i kläderna och fick göra några ingripanden.

Paul Scholes fick slå över 100 passningar på 75 minuter, ren och skär klass, men byttes sedan ut mot Chicharito samtidigt som United gick upp på två anfallare. Nervöst var ledordet nu med Liverpool vid rodret.

United kontrade ett par gånger men verkade inte ha orken att fylla på med folk. Sedan satte Kuyt 1-2 efter en skarvnick av Carroll och Anfield exploderade. Tråkigt nog var det lagkaptenen Evra som tappade markeringen på holländaren.

Sir Alex kastade in Dimitar Berbatov för Giggs, men de tre tilläggsminuterna räckte inte för att få till en kvittering eller ens en sista målchans.

Manchester United är utslagna ur FA-cupen av ärkerivalerna Liverpool.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS