Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Chelsea – United

Idag vankas det en svårspelad bortamatch mot ett Chelsea som krigar för att komma uppåt i tabellen.

Chelsea
Form
Chelsea har nu endast vunnit fyra av deras tio senaste matcher, och parkerar på en fjärdeplats i ligatabellen. Måltorkan har fortsatt för Torres, som endast har gjort två mål i ligan denna säsong, men kan en vändning komma idag?
Laget spelar dock oftast bra på hemmaplan, och ska absolut inte underskattas. I de tio senaste mötena med United på Stamford Bridge har man endast förlorat en gång, och det var säsongen 2001/02.

Skador och avstängningar

Lampard och Terry är osäkra inför denna match, medan Ashley Cole är avstängd och Ramires med all säkerhet missar matchen. Man har även flera spelare borta pga Afrikanska Mästerskapen.

Manchester United

Form
United har nu vunnit åtta av sina tio senaste matcher, men har då oftast inte mött några toppklubbar om man inte räknar Arsenal och Newcastle. Spelet mot Stoke i den senaste matchen var stundtals imponerande, men fungerade inte riktigt när man väl kom in i straffområdet, vilket är något man måste ta med i denna matchen.

Skador och avstängningar

United har, som man har haft hela denna säsong, en lång skadelista. Men manutd.com skrev tidigare i veckan att Rooney, De Gea, Young samt Nani antagligen kommer att vara med i truppen till denna match. Cleverley är ett frågetecken, men Ferguson sade att han antagligen skulle vilas eller bänkas då han varit borta så pass länge, och det inte är rätt tillfälle att sätta in honom i en sådan match som den mot Chelsea.
Lindegaard och Jones kommer inte att vara tillgängliga till denna match.

Domare: Howard Webb
Var: Stamford Bridge
När: 5 februari 2012, 17.00 svensk tid
TV: Viasat