Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

United krossade Swansea i FA Youth Cup

United är vidare till kvartsfinal i FA Youth Cup efter en imponerande bortaseger över Swansea med 5-1. Barmby, van Velzen x2, Byrne och Blackett gjorde Uniteds mål.

Ett skadeskjutet United tog en överraskande enkel seger borta mot Swansea. Första halvleken var dock väldigt jämn i 38 minuter, innan United gjorde tre snabba mål inom loppet av sju minuter. Först kom Barmby igenom efter en tidig genomskärare och han kunde enkelt runda målvakten och slå in den i öppet mål, andra målet var inte helt olikt det första, en tidig genomskärare till Daehli som kommer fri men väljer att spela till van Velzen som dunkar in den i öppet mål. Tredje målet har United flyt med, Barmby skjuter och den tar på en försvarare vilket ger ett friläge till Byrne som placerar in 3-0.

Andra halvlek blev en transportsträcka, men matchen är väldigt öppen. van Velzen gör 4-0 tidigt efter att ha vickat sig förbi en försvarare och sedan placerat in bollen retfullt löst vid ena stolpen. Swansea reducerar dock ganska snabbt efter hönsgård i Uniteds försvar, men sedan är det egentligen United för hela slanten. Tyler Blackett skjuter in 5-1 på frispark och United hade kunnat görra fler mål, men Swanseas målvakt stod ofta i vägen.

United gjorde en otroligt bra match, trots stora skadebekymmer. En fantastisk insats från samtliga spelare, men mittbacken Tyler Blackett var enormt bra. Han satte stopp för de flesta anfall som Swansea hade och passade på att avancera framåt vid tillfälle. Han var i det närmaste felfri och krönte insatsen med ett mål också.

Framåt imponerade Mats Daehli med sina kvicka fötter. van Velzen och Barmby på kanterna imponerade stort också, van Velzen med sin snabbhet samt teknik och Barmby med sitt direkta spel.

United är nu i kvartsfinal där man möter Tottenham eller Charlton, matchen kommer med största sannolikhet att spelas på Old Trafford.

Laguppställning: Sutherland; Weir, Ioannou, Blackett, Ekangamene; Barmby (Wilson 52), Hendrie (Harrop 77), Rudge, Daehli, van Velzen; Byrne (Gorre 80). Oanvända avbytare: Wilkinson, Jacob.