Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United – Liverpool

Stormatcherna duggar tätt nu för tiden och efter den fina vändningen förra helgen mot Chelsea är det nu dags att ta emot våra största rivaler genom tiderna på Old Trafford.

Vi mötte Liverpool på anfield för två helger sedan och den matchen slutade 2-1 till deras fördel efter ett tveksamt agerande av våran De Gea och ett sent mål av Kuyt. Det lär bli De Gea som står på lördag med och han är nog sugen på revansch precis som övriga laget lär vara. Det ska även bli intressant att se hur våra fans kommer att behandla Suarez och om Evra tar honom i handen. Sir Alex har uppmanat Evra att göra det så det kommer troligtvis hända om inget oförutsett sker, man vet ju aldrig med den där Suarez. Hur ser det då ut historiskt sett mellan våra lag? United och Liverpool har möts totalt 184 gånger i tävlingssammanhang och där har vi 71 vunna, 51 oavgjorda och 62 förluster. Så det är med andra ord fördel till Manchester United där vilket inte säger mycket om just denna match. Våra fem senaste möten på old trafford har slutat på följande sätt.

Manchester United – Liverpool 3-0 / 07-08
Manchester United – Liverpool 1-4 / 08-09
Manchester United – Liverpool 2-1 / 09-10
Manchester United – Liverpool 3-2 / 10-11
Manchester United – Liverpool 1-0 / 10-11

De tre senaste matcherna mot Liverpool har spelats på Anfield och där har vi inte vunnit en enda gång sedan säsongen 07-08, och som ni ser har det gått bättre på Old Trafford vilket borde betyda att det är fördel United i denna match även fast vårat försvarsspel sett svajigt ut.

Manchester United
United har spelat rätt så stabilt senaste tiden, på våra fem senaste matcher har vi tre vinster, en förlust och en oavgjord. Vi gjorde en plattmatch mot Newcastle men har slagit Arsenal på Emirates och fått oavgjort i senaste matchen mot Chelsea efter en grym upphämtning. De Gea visade även i den matchen vad han gick för och man kan väl säga att han räddade poängen åt oss i slutet av matchen med två underbara räddningar. Man kan väl ändå säga att vi spelat väl godkänt med tanke på våran massiva skadelista. Resultaten i våra fem senaste matcher ser i alla fall ut på följande sätt.

Newcastle – Manchester United 3-0
Manchester United – Bolton 3-0
Arsenal – Manchester United 1-2
Manchester United – Stoke 2-0
Chelsea – Manchester United 3-3

Vi har den senaste tiden toppat skadetabellen i Premier League med elva skadade spelare och det ser inte mycket ljusare ut i denna match. Sir Alex sa idag på presskonferensen att Cleverley kommer vara inblandad i morgon och även Chris Smalling. Inga andra spelare kommer att vara tillbaka tydligen men vi får nöja oss med det lilla. En tänkbar startelva i morgon kan nog vara denna.

De Gea
Rafael, Ferdinand, Smalling, Evra
Valencia, Carrick, Scholes, Young
Rooney, Welbeck

Liverpool
Liverpool har under sina fem senaste matcher mött bland annat oss och Manchester City som man slog ut ur Carling Cup. Man mötte Tottenham i senaste matchen och det var en ganska tillknäppt tillställning där det är värt att notera att en katt sprang in på planen. Matchen slutade hur som helst 0-0 och man har spelat lite upp och ner hela säsongen med blandade resultat så skulle inte förvåna mig om det blir en skräll i morgon. Deras fem senaste matcher har i alla fall sett ut så här.

Bolton – Liverpool 3-1
Liverpool – Manchester City 2-2
Liverpool – Manchester United 2-1
Wolves – Liverpool 1-3
Liverpool – Tottenham 0-0

När det gäller skador är man ganska befriad från sådana, i alla fall om man jämför med oss. Lucas Leiva är borta resten av säsongen och Enrique är tillbaks i träning och kan troligen spela i morgon. Jag pratade med Daniel Wiklund från Liverpoolfc.nu och han trodde att det skulle bli en tät tillställning, och deras startelva trodde han skulle se ut på följande sätt.

Reina
Johnson, Skrtel, Agger, Enrique
Spearing, Henderson, Gerrard
Downing, Bellamy
Suarez

Lite fakta inför matchen

  • Dirk Kuyt har gjort fyra mål i hans tre senaste matcher mot United så jag förutsätter att han startar.
  • Chicharito har gjort mål i de två senaste Premier League matcherna mot Liverpool i slutet av matcherna så jag förutsätter att han är inhoppare.
  • Steven Gerrard har gjort fyra mål i hans fem senaste Premier League matcher mot United.
  • Det har blivit fyra straffar utdelade i de sex senaste matcherna mellan lagen.
  • Manchester United har 29 vinster och endast två förluster på de senaste 33 hemmamatcherna i ligan.
  • Manchester United har gjort 12 mål under de sista 10 minutrarna under matcherna i ligan denna säsong, Liverpool har bara gjort tre.

Övrigt
Domare i denna match är Phil Dowd och matchen visas på Viasat Fotboll/HD och även Premier League HD. Jag hoppas på en bra match med mycket målchanser för våran del, skulle sitta fint med en utklassning även om det inte lär hända, då matcherna mellan dessa lag brukar vara jämna.