Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchrapport: Tottenham – Manchester United 1-3

Den ack så viktiga matchen slutade med en komfortabel bortaseger för Man United. Hemmalaget började bäst men det var United som tog tag i taktpinnen och spelade ut Tottenham i den andra halvleken. Två efterlängtade mål av Ashley Young fullbordade segern och titelstriden lever vidare.

Det snackades en del innan avspark om Bale, van der Vaart och Walker skulle starta matchen eller inte för Tottenham. Till slut fick både Bale och van der Vaart stå över matchen och Walker gick in som vanligt på sin högerbacksposition. I United så var skadeläget precis som väntat, även om det ryktades om att Valencia kunde ingå i matchtruppen. Rooney var kvitt sin halsfluss och gick in i startelvan precis som vanligt.

Lagen startade på följande vis:

Tottenham (4-4-2): Friedel; Walker-Kaboul-King-B.A-Ekotto; Lennon-Livermore-Sandro-Modric; Saha-Adebayor

Man United (4-4-2): De Gea; Jones-Evans-Rio-Evra; Nani-Scholes-Carrick-Young; Rooney-Welbeck

Första halvlek:

Tottenham började starkast av lagen och styrde spelet fint inledningsvis. Framför allt så låg man bra till på sina positioner vilket skapade sämre uppspelsfas för United. Livermore och Sandro gjorde det bra på mitten vilket ledde till att Scholes inte kom till sin rätta, samtidigt som Lennon och Assou-Ekotto tryckte på fint på sina kanter. När United gick till attack så var det oftast Rooney och Welbeck som var inblandade men det blev aldrig någon riktig målchans för Uniteds anfallspar.

Modric gjorde det bra på sin kant men det märktes att han hör hemma på mitten, där han kan utnyttja sitt spelsinne och fina passningsspel till fullo. Hemmalaget tryckte på mer och mer ju längre matchen pågick men Uniteds backlinje stod upp bra. Ferdinand visade prov på sitt stora ledarskap och markeringsspel gång på gång under matchen.

De Gea blev testad ett par gånger och stod för några vassa räddningar. Kul att han har spelat ihop sig efter monsterräddningen borta mot Chelsea. I den 37e minuten så är Lennon ute på högerkanten och utmanar Jones där han kommer förbi honom med hög fart och serverar Adebayor som efter två träffar på handen lyckas klacka in bollen i mål för Spurs. Tur att domare Atkinson denna gång tog ett rätt beslut och blåste för hands. I slutet av första halvlek så får United en hörna. Young slår in en fin hård boll mot mitten där Rooney når högst efter att Walker tappat honom helt i markeringen.

Något orättvist efter 45 spelade min, men fotboll handlar trots allt om att sätta sina lägen.

Andra halvlek:

När första halvlek tagit slut så hade man en hel del att önska från Uniteds sida. Det fick man också, med besked. United kom ut som ett helt nytt lag och kanske var det målet innan halvlek som gav spelarna ny energi. United började rulla boll på ett helt annat sätt och hemmalaget fick spendera mestadels av andra halvlek för att jaga boll. Carrick dominerade precis som vanligt på mitten, och Young började utmana mer på sin kant. I den 60e minuten så har United ett inkast på högerkanten.

Nani får bollen och rycker förbi Modric och får flera passningsmöjligheter inne i straffområdet. När man väl trodde att det var försent så slår Nani in bollen i mitten där Kaboul inte riktigt lyckas rensa iväg den och på bortre stolpen står Young som smäller till med en halv-volley som sitter perfekt i mål. Ett riktigt klassavslut av Ashley Young som verkar ha hittat formen igen.

Nio minuter senare så har United bollen ute på vänsterkanten där Evra enkelt spelar den till Young som forcerar vidare mot mål och snyggt placerar in bollen i Friedels bortre kryss. Ännu ett klassavslut av Young och ett mål som påminde väldigt mycket om det som han gjorde mot Arsenal i början på säsongen. Här tog United slut på matchen helt och hållet men Spurs lyckades ändå få in ett mål genom Defoe som kom in sent i matchen och slog till med ett långskott efter att Giggs slarvat med bakåtpassningen.

Summering:

Manchester United fortsätter att haka på city efter en väldigt imponerande andra halvlek på White Hart Lane. Det märks att spelarna njuter av att spela matcher den här tiden av säsongen, då i stort sett alla matcher ändå får ses som små ”finaler”. United behöver vinna varje match som återstår av säsongen då man inte kan förlita sig på att city ska tappa något. Man får inte heller glömma att United saknade Valencia idag som varit i en otrolig form det senaste, och om Young nu hittat tillbaks till sin gamla fina form så ser det riktigt ljust ut. Bäst i United idag var Ferdinand, Carrick och Young, men jag vill samtidigt lyfta fram De Gea som fortsätter att se väldigt stabil ut i mål. Nu väntar fyra dagars vila och sen hemmamatch mot Athletic Bilbao i Europa League. En match som vi bara ska vinna.

//AREF AZMI på Svenskafans